13 ALTRES DERIES LA FILOSOFIA QUIN SENTIT TE

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2015
ALTRES DÈRIES
LA FILOSOFIA: QUIN SENTIT TÉ ?
El concepte de la filosofia, el seu contingut i objecte del seu estudi, de la seva descripció com una matèria adreçada a fer una mena d'exercicid'aplicació del intel·lecte i del raciocini al voltant d'algunes qüestions que semblen tan abstractes, indueix a considerar que es tracta d'un conjunt de desenvolupaments totalment especulatius, absolutamentaliens al que pugui ser el requeriment o tenir incidència en la vida quotidiana, en les ocupacions i preocupacions diàries en la vida familiar, en les relacions amb les altres persones i respecte deles qüestions comunes de la vida. De fet, durant molt de temps, la filosofia ha estat així. Tot i així, alguns autors com Rorty, ens diuen que no, que la filosofia no pot imposar-se com la perspectivamés gran del saber i que els filòsofs no són els amos de cap veritat inefable.
El coneixement de la filosofia no s’hauria de reduir, doncs, a l'estudi de les diverses concepcions i doctrinesestructurades al voltant dels diversos problemes inherents a aquesta matèria. L'estudi de la filosofia determina, per sobre de tot això, adoptar una actitud intel·lectualment inquieta davant la quantitat deqüestions i circumstàncies que es plantegen en la nostra vida, i en valer-se del coneixement filosòfic adquirit en aquest procés educatiu, per col·locar-se en millors condicions d'afrontar els problemesd'aquesta, a voltes xacrosa, quotidianitat.
L'estudi sistemàtic del pensament filosòfic hauria de permetre adquirir l'instrument per assumir una actitud filosòfica, que d'alguna manera modeli lapròpia personalitat i determini que, en abordar les argumentacions que es formulen respecte d'aquestes qüestions, cadascun s'inclini (encara que sigui en forma primària) a compartir algun determinatsistema filosòfic, o a compondre un propi sistema personal, amb una combinació del que s'ha estudiat amb alguns conceptes personals.
Tanmateix, en la vida social, i en les activitats que ella requereix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de Filosofía
  • Altres
  • deri
  • Quin
  • La quina
  • la quina
  • a quino
  • Quino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS