13 rosas

Páginas: 5 (1102 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
TRECE ROSAS

Per aprofundir més en el tema de la dictadura, la setmana del 7 a l’11 d’abril, a la classe de Ciències Socials vam veure la pel·lícula Trece Rosas. Un film que acaba amb la vida de 13 joves que van lluitar fins l’últim moment pels seus ideals.

Primer de tot parlem-ne una mica sobre l’argument.
El dia 1 d’abril del 1939 acaba la guerra Civil, amb la victòria de lestropes de Franco, molts republicans marxen del país (Espanya), però alguns no poden o no volen, com es el cas de les 13 protagonistes de la pel·lícula.
Les 13 joves, la meitat menors d’edat, volien defensar les seves idees i la seva terra així que no van marxar de Madrid i van seguir amb la vida que duien fins llavors, com Carmen Barrero Aguado,16 anys, que militava a les JuventudesSocialistas, la seva amiga Virtudes González García que es va passar la guerra donant de menjar a ancians i a nens al Socorro Rojo o Julia Conesa Conesa que era una simple cobradora del tramvia.
El cas de Blanca Brisac Vázquez es més evident, filla d’un jueu francès, i mare d’una criatura, però que era de religió catòlica, ajuda econòmicament a un músic, de pensament comunista, company d’ orquestradel seu marit.

Eren noies joves, on el que regnava era la il·lusió i a l’hora la innocència, tenien ganes de viure i de defensar el que pensaven. Fan algun acte de rebel·lió com per exemple escampar en massa papers publicitaris contra Franco, però la policia del règim no triga gens en posar-les a la garjola.

Totes van ser detingudes, algunes ja es coneixien de fora la presó, peròd’altres es van conèixer a dins. Van sofrir durs interrogatoris policials i tortures, finalment van ser traslladades a la presó del barri de les Ventes (Madrid), on compartien cel·la amb moltes més dones.
Van estar en aquella presó a l’espera del judici, estaven acusades d’haver ajudat a la rebel·lió i haver planejat un atemptat contra Franco. A dins es mostraven rebels i continuaven fidels als seusideals. Però van ser les úniques que van dur una mica d’alegria en aquell edifici gris, cantant, ballant, etc.
Pocs dies abans del seu judici es va produir un atemptat contra un militar franquista i el tribunal totalment influït per aquest fet va condemnar a mort a les noies sent innocents dels càrrecs que se’ls imputava.
Les van matar a sang freda. Aquell dia van callar 13 boques quecridaven a la llibertat.

El treball de Emilio Martínez va ser gravat al 2007, però la pel·lícula esta ambientada al segle xx, durant els anys de dictadura a Espanya. Ens transporta a l’Espanya de Franco, concretament a Madrid, a aquella Espanya on la por regnava a tot el país.
El film ens mostra principalment el tema de la repressió franquista, també ens parla sobre la consciencia social, larebel·lia i l’orgull, aquell orgull de defensar les teves idees fins al final per moltes traves que trobis al camí.
Ens mostra la visió dels lluitadors, però que van ser els perdedors.

La pel·lícula presenta un to crític, reflexa tota la deshumanització d’aquella època. Te la intenció de guardar memòria, de recordar a lal societat tot el que va costar aconseguir la llibertat i les milersi milers de persones que van morir lluitant pels seus ideals.

Aquesta tragèdia ens l’expliquen a partir de diferents punts de vista, ens mostren la vida de les diferents protagonistes a les que finalment els uneix un mateix objectiu, aconseguir la llibertat. Així permeten que l’espectador vegi el dia a dia de cada una, els diferents caràcters que tenen , la seva situació personal ieconòmica,etc. Ofereix varietat, perquè el públic es pugui sentir reflectit en algun personatge.

El film primer ens parla de l’època amb la seva situació política, desprès ens presenta els personatges i el seu nexe comú i poc a poc tota la trama argumental es va desenvolupant amb un final realment tràgic.
La pel·lícula ens situa molt be en l’espai, sempre cuidant al detall el decorat i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 13 rosas
  • 13 rosas
  • Las 13 rosas
  • Las 13 Rosas
  • 13 Roses Historia de Espana
  • resumen las 13 rosas
  • las 13 rosas
  • Cuadro Comparativo Agora, 13 Guerreros Y Nombre De La Rosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS