1984

Páginas: 7 (1514 palabras) Publicado: 5 de enero de 2012
PRIMERA PART:
1984 és un llibre que parla sobre la dictadura a Londres i del pensament de les persones.
És una dictadura primer perquè no hi ha llibertat d'expressió, ni de pensament, ni de fer les coses que vols.. només has de fer el que diu el “gran hermano”, Winston, una persona normal, no pot pensar, ni actuar a la seva manera ha de seguir el que li manen, encara que està en contra de totala dictadura.
Jo crec que les persones tenen un dret de la llibertat de pensament i de fer el que volen i que en aquesta dictadura i com totes les altres, és la primera cosa que eliminen.
Les persones pensen igual que el dictador perquè hi ha una part “dos minutos de odio” que surt un home, d'un altre país, que no és dictador i que els hi parla de la llibertat i de la vida de les personeslliures i que ells no el creuen i només creuen en el “Gran Hermano”, no el creuen perquè tenen el cap “menjat” per el dictador.
El gran hermano ha menjat el cervell a tota la humanitat sense que ho sàpiguen, hi ha màquines que vigila persona per persona dels seus actes i pensaments.
Jo crec que si a nosaltres ens fiquessin aquelles màquines a casa ens donaríem conte de que vol és una dictadura oeliminar la llibertat, però ells no saben què és la llibertat, perquè des de que es van tenir memòria i ells així.
aquesta dictadura fa que els nens des de petits pensin de la manera que ells volen, fan jocs violents per ensenyar la violència, fan cançons sobre el tema de la dictadura per ensenyar-los la llibertat mitjançant l'esclavitud. També publica'n revistes de nens petits violents.
Engeneral els ensenya la violència, l'esclavitud i la ignorància des de petits perquè de grans no pensin i només actuïn. Axó ens ho demostre els veïns de Winston.
També ens diu que les tres frases (la guerra es la paz, la libertad es la esclavitud, la ignorancia es la fuerza) estan posades a tot arreu, monedes, productes per menjar... jo crec que les fiquen perquè així no pensin en una altre cosa odirectament no pensin.
Winston no recordava res de la seva infància, la seva mare, el seu pare, la seva germana...
En un somni seu, li va tornar tota la memòria de la seva infància, però del que més es recordava era de llibertat, la felicitat...
Des de que s'ha començat la dictadura res es va recordar del passat, ni de la guerra, ni dels països antics...

Deduït el problema, el pensament desprèsde la pèrdua de la guerra (quant va venir el dictador) la gent es va oblidar de la llibertat, felicitat, d'un món sense normes, lliure pensament..
en el treball de Winston, la gent es dedicava a fer notícies, revistes, diaris, llibres... segons el que deia el “el gram hermano”, també es fabricaven calçats i roba a preus molt alts que ningú pot arribar, cada vegada en fan més i cada vegada hi hamés gent que van descalsos.
Winston li va tocar inventar-se una notícia sobre un home que tenia de tot (encara que aquella persona no ha existit ni en el passat ni el present) i sempre complia les lleis dels ministres. Aquesta notícia se la va inventar el dictador perquè la gent, desprès de llegir-la, vulgui ser com ell, un home que mata a molta gent que pensa en la llibertat, el la justícia, quepensi...
aquesta és una de les maneres que el dictador fa per atraure a més persones.
En opinió d'aquesta actuació del dictador, és molt astut i molt espavilat, perquè coneix els defectes de les persones per atraure-les, convèncer-les...
En aquesta societat era molt difícil per fer amics, perquè ho diu el “gran hermano”, també és perquè la gent no pensa en fer amics, es connecten percamarades. I per aixó la gent no evoluciona, si no es fa amics per pensar, divertir-se, i posar les idees en comú... les persones ja no actuen semblen robots. També la llengua era un dels objectius del dictador, volia eliminar les paraules que no serveixen per res, i així en el futur serveixin només algunes.

SEGONA PART:
en aquest capítol ens diu una de les característiques important de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS