1984

Páginas: 11 (2644 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2014
george orwell 1984


1984 és una novel·la que conta una part de la vida; els sentiments, pensaments i frustracións de Winston Smith, en un estat totalitari, a un pais imaginari que s'anomena Oceanía.

Winston viu en Londres però un Londres decrepit, ruinos y hostil. Oceanía és un país que sempre está en guerra, lluita que durant tot el temps que Winston pot recordar existix. Els gransenemics d'Oceania sòn Asia oriental y Euroasia.

El país está dominat pel partit el cual està a la capçalera del Gran Germà , a la ciutat no queda ningún edifici; sols quatre, sòn els ministeris, els seus noms porten a l'equivocació ja que existix el ministeri de la veritat que es dedica a les noticies, espectacles, educació i belles arts. Ahí es on treballa Smith, ell és l'encarregat de cambiar lesnoticies i els articles de tots els arxius segons el que li convinga al partit. D'aquesta manera la gent no pot tindre cap referencia del pasat perque en questió de semanes o hores, les noticies poden ser modificades a gust del Gran Germà. A continuació les notes son destruides automaticament per un aspirador que es troba al mateix despatx. El ministeri de la Pau, tracta asumptes de guerra.

Elministeri del Amor es l'encarregat de mantenir la llei i l'ordre, el cual la gent tremola tan sols de pasar prop d'ell. Per altra part el ministeri de l'abundancia és el de asunts económics.

Winston Smith és controlat continuament per una telepantalla que emitix constantment les noticies del país i graba a la persona que es troba en la casa, es a dir, darrere d'eixa pantalla. No sols es Smithel que está controlat en el país, estan absolutament tots controlats i vigilats. La policia del pensament és la que més por li causa a Smith ja que es fixen fins i tot en les faccions del rostre per a endivinar el que pensa en eixe moment l'individu.

A la gent d'Oceania els bombardegen continuament amb eslogans com : “La guerra és la Pau , la llibertat es l'esclavitud, la ignorancia es la força.Són obligats a espiarse i a controlar-se entre ells, ademés tenen dos minuts al dia, per a poder desaogar-se cridant i maldiguent als enemics de la patria ja que així el partit els indueix a pensar que, son més patriotics.

Smith és funcionari, per aquesta rao está més controlat, ja que per al estat pot ser un esser intel·lectual amb educació i reflexiu. A l'escala social també están els“proles” que es gent que no son interesants per al partit perque no es gent tan controlada, no tenen telepantalles son mans d'obra i el partit opina, que eixos humans no tenen poder de sublebar-se ni de pensar. Viuen a les afores de Londres i dins de les penuries que pasen tenen menys que les persones que treballen als ministeris. Es vestixen com volen i poden tindre una vida més familiar i normal.En aquest espai es desarrotlla la historia de Winston, la seua vida transcurreix entre el ministeri, les activitats del partit i tornar a s'ha casa en condicións infrahumanes, a on la telepantalla, el fred y els seus dolors no el dicen descansar y més que res es pasa el rato controlant en no fer res que produixca el descontent al partit. No te amics pero si algún que altre conegut pero tampoc liconvé massa ja que no parla molt fort i diu el que pensa.

Smith és escritor del nou diccionari de la neollengua pero amb el temps desapareix de “circulació” cosa que tots saben.

El veí de Smith es perillós ja que el senyor Parsons es un fonamentaliste del partit, es tan gran el seu cegament que és perillós per si mateix i per a la gent que li rodetja ja que pot ser un chivato. Es solen voretots a la cantina ja que el menjar també es repartit per el partit y solen beure ginebra la major part del temps ja que la seua intensitat d'alcohol es tan forta que els fa oblidar instantaneament la vida tan rara que porten.

Qui pensa un poc en el pasat i el present que viu com ho fa Smith, la beguda es l'unica cosa que alivia els seus tetrics pensaments, els seus malsons son sempre els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS