1984

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
Guillem Fernàndez
19-2-13

Filosofia 2on Batxillerat
Frases del resum detextos de Descartes:
Text 1:
Descartes fa un replantejament de tot el que ha après fins al moment i es desfà de tot allò que és mera opinió per poder establir un coneixement segur.

Text 2:Descartes, afirma que tot el que ha après ha estat a través dels sentits, però vist que els sentits poden ser enganyadors, ell deixa d’estar segur del coneixement que li proporcionen, amb l’excepció de la qualno pot dubtar raonablement que existeix.

Text 3:
Descartes posa en dubte la veracitat del que està fent ja que, el que ell creu que viu podria ser un somni perquè distingir entre el somiar il’estar despert no és pas fàcil.

Text 4:
Descartes posa en dubte que les ciències empíriques siguin segures i que, en canvi, les ciències formals són o tenen alguna cosa verdaderament indubtable peraparença.

Text 5:
Descartes creu en l’existència d’un creador tot poderós, ell nota una incertesa en tot allò que l’envolta, es pregunta si el món que coneix és realment així o Déu li ha fet veureun altre món del que realment és.

Text6:
Descartes imagina el geni maligne com el creador tot poderós que l’enganya, ell es mostra dubitatiu davant tot aquest món en que suposadament viu.Text 7:
Descartes arriba a la conclusió, atès que pensa i es persuadeix de coses, que “Jo sóc, jo existeixo” i que també hi ha un enganyador molt poderós.

Text 8:
Descartes assegura que les cosesque podem veure amb claredat i distinció són veritables.

Text 9:
Descartes estableix tres idees diferenciades segons el seu origen, aquestes tres són: les idees fàctiques o fictícies, les ideesinnates i les adventícies.

Text 10:
Déu existeix de forma tot poderosa i infinita, i si jo tinc la idea de substància infinita és perquè ell me l’ha ha posat en mi, sinó no la tindria ja que jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984
  • 1984

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS