1fitxa_catalogacio_fenomens

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 21 de septiembre de 2015

Font:National Geographic

Data del succés: 8 maig del 2013

L’àrea afectada és gran, mitjana, petita ? gran (Taiwan)

Descriu el fenomen. Fes una relació dels danys ocasionats.
Unainvestigació duta a terme durant deu anys a l’illa de Taiwan declara l’extinció del lleopard ennuvolat de Formosa. La decisió va ser presa per un equip d’acadèmics d’Estats Units i d’unzoòleg Taiwanès.
El que va causar aquesta extinció va ser la caça furtiva de l’espècie, la destrucció de l’hàbitat i la desaparició de la seva presa natural.
El zoòleg encara no descartaque hi puguin haver petits exemplars d’aquest felí, encara que insuficients per permetre la supervivència.




De quin tipus de fenomen es tracta?
Es tracta de l’extinció d’una espècie.Quins factors podem establir com a desencadenants?
La caça furtiva, la destrucció de l’hàbitat i la desaparició de la seva presa natural.





Se’n poden derivar altres fenòmensassociats o induïts? Quins?
L’espècie que era depredada per aquests lleopard, augmenti considerablement, ja que seria menys caçada. També podria passar que els competidors del lleopardaugmentin en nombre perquè tindrien més preses.





Quines mesures correctores es poden prendre o s’han portat a terme? El cost d’aquestes mesures de restauració ( si s’escau) serà alt,mitjà, baix?
Protegir l’espècie i facilitar-ne la reproducció.
El corts serà mitjà perquè no implica molta gent, però al haver-hi tants pocs exemplars n’és molt difícil la seva restauració.Quines mesures preventives es poden aplicar per tal de minimitzar els danys econòmics, ecològics i socials en aquests casos?
Per evitar que el lleopard s’extingís es podria haverprotegit l’espècie i controlar-ne la seva caça, cuidat més el seu hàbitat i evitar que l’espècie que depredava desaparegués.
També s’hauria d’haver evitat el comerç del seu pelatge.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS