1GM consequencies

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
I. L’ORGANITZACIÓ DE LA PAU. CONSEQÜÈNCIES DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
EL gener de 1919 es va inaugurar a París una conferència per establir les condicions de pau. El president americà, Wilson,va intentar aportar-hi una visió de pau fonamentada en la concòrdia i la manca de venjança contra Alemanya. Però les potències europees esperaven rebre fortes compensacions per part alemanya.
ElTractat de Versalles: els vencedors imposen condicions molt dures a Alemanya.
Se la declarava culpables únics de la guerra i se l’obligava a pagar fortes quantitats en concepte de reparació per lesdestruccions ocasionades, en diners i productes.
Es desmantellava pràcticament els seu exèrcit i se li prohibia el rearmament.
Se li va prendre el seu imperi colonial que va ser repartit entre lespotències vencedores.
Es van retornar els territoris d’Alsàcia i Lorena a França. Es van cedir territoris de l’imperi alemany a Polònia i es va separar Prússia d’Alemanya per poder cedir un pas al MarBàltic a Polònia.
El nou mapa d’Europa
A més del Tractat de Versalles, una altra sèrie de tractats es van ocupar dels altres vençuts. El President dels Estats Units, en la seva declaració de 14punts, havia proposat que cada nació (amb el seu idioma, els seus costums i la seva història) tenia dret a formar un estat independent. D’acord amb aquesta doctrina els antics imperis europeus es vanesquerdar.


La Societat de les Nacions
A proposta del President Wilson es va crear una nova organització que havia de garantir la pau, fomentar la cooperació internacional, vigilar l’acomplimentdels tractats i dirimir de manera diplomàtica els conflictes. La seu es va instal·lar a la ciutat suïssa de Ginebra. Però no va ser acceptada per tots els països implicats i, finalment es vaconvertir en una organització dels vencedors sense mitjans per imposar decisions.

La guerra i les persones
Les guerres les declaren els representants dels estats i les pateixen les persones. La gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1GM
  • 1GM
  • TRABAJO 1gm
  • INNOVACIONES 1GM
  • Les conseqüències de la crisi
  • concecuencias 1gm
  • Conseqüencies ii guerra mundial
  • conseqüències de la setmana tràgica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS