1R COMENTARI

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
“Aquell que no pugui distingir la idea del bé amb la raó, tot separant-la de la resta, i no pugui travessar totes les dificultats com enmig d’una batalla, ni aplicar-se a aquesta recerca –no segonsl’aparença sinó segons l’essència- i tampoc fer la marxa per tots aquests llocs amb un raonament que no decaigui, no diràs que aquest home posseeix el coneixement del bé en si ni de cap altra cosabona; sinó que, si adquireix una imatge d’aquest, serà per l’opinió, no per la ciència; i que en la seva vida actual està somiant i dormint, i que baixarà a l’Hades abans de poder despertar aquí, peracabar dormint perfectament allí.”
1. breument –al voltant de 30-60 paraules- les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
La idea principal d’aquest text és la defensa que fa en Platósobre la diferencia que l’home ha d’adquirir entre el bé i la raó, ja que no és el mateix allò que obtenim mitjançant la nostra opinió que no pas mitjançant la ciència. Per això l’home no té elconeixement del bé sobre una imatge , sinó una simple aparença.
2. Expliqueu breument el significat, en el text, de les següents paraules o expressions –al voltant de 7-15 paraules en cada cas.
Essència: ésallò que roman ferm malgrat que hi hagi canvis.
Ciència: és el coneixement que s’obté a través de la raó i no per la percepció que ens donen els sentits.
3. Quines raons té Plató per assimilarl’estat de mera opinió –la mancança de veritable coneixement- a una mena de somni? (Haureu de referir-vos als aspectes generals del pensament de Plató que siguin pertinents encara que no apareguinexplícitament en el text).
Plató compara el fet d’estar dormint amb la falta del coneixement, ja que quan estem dormits no ens podem assabentar del que passa al voltant nostra, per tant vivim en la ignorància. Encanvi, quan estem desperts podem contemplar les idees i d’aquesta manera som capaços d’arribar al coneixement veritable. Això és el mateix que passa en el mite de la Caverna, on aquells que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1R
  • CUESTIONARIO 1R
  • 1r Bat.
  • 1R
  • Comentarios De Los Comentarios
  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS