2ªguerra mundial

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte bèl•lic que va involucrar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències,[1] organitzades en dues aliances militars: els Aliatsi les potències de l'Eix. La guerra va involucrar uns 100 milions de militars i la mort d'entre 50 a 60 milions de persones,[2] la major part civils, un 3% de la població mundial de l'època, sent elconflicte més mortífer a la història humana.[3] i el primer (i per ara únic) en què es van usar armes nuclears.
Va ser el conflicte armat més gran de la Història, i s'estima que va tenir un cost, endiners i en recursos, major que totes les altres guerres juntes.[4][5] Es van formar les Nacions Unides per prevenir altres conflictes com aquest. La Unió Soviètica i els Estats Units van sortir de laguerra com les grans superpotències del món i això va provocar la Guerra Freda, que va durar 45 anys.
Introducció
Tot i que l'Imperi del Japó ocupava part de la Xina des del 1931,[6] i que des del 7de juliol de 1937 hi havia guerra declarada entre els dos països,[7][8] generalment es considera que el conflicte va començar l'1 de setembre de 1939 amb la invasió alemanya de Polònia i lesdeclaracions subsegüents de guerra del Regne Unit, França, i els domins britànics a Alemanya.[9][10] A la primavera de1940, Alemanya, aliada amb Itàlia, va envair els països de l'Europa Occidental i del nord,derrotant amb facilitat els exèrcits francès i britànic. Tot i això, la Gran Bretanya no va poder ser ocupada. A la tardor del mateix any, la guerra es va estendre l'Àfrica del nord, i el juny del1941, Alemanya va envair la Unió Soviètica, que fins llavors havia estat la seva aliada, sense aconseguir la victòria.
El desembre de 1941, el Japó va atacar els Estats Units i la guerra es va estendretambé a l'Àsia i al Pacífic. A partir del 1942, els aliats van començar a guanyar batalles i a fer retrocedir els exèrcits de l'Eix. Itàlia es va rendir el setembre de 1943. Alemanya, atacada des...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen De La 2ªguerra Mundial
  • 2ªguerra mundial
  • 2ªguerra mundial conceptos importantes
  • De los años 20 hasta la 2ªGuerra Mundial.
  • Evolucion Politica De Alemania, Italia Y Francia Tras La 2ªguerra Mundial
  • Mundial
  • Mundial
  • Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS