2. La immigració dels anys 60:

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2013
2. La immigració dels anys 60: a principis dels anys 60, l’economia del sud d’Espanya era bàsicament agrària i s’hi trobava molt arrelat el latifundisme. El latifundista és aquell propietari d’uno més latifundis, que és una explotació d’una gran àrea agrària o rural, caracteritzada per un ús poc eficaç dels recursos disponibles, per un rendiment baix de la terra, una deficient utilització dela tecnologia, i una mà d’obra assalariada poc qualificada i mal pagada, la qual disposa d’unes condicions precàries. Al ser una economia tant poc productiva no desenvolupava altres sectorseconòmics, i la societat tenia molt pocs ingressos, cosa que produïa que els comerços no és posessin en marxa. Durant la segona república, és va dur a terme la reforma agrària, que consistia en repartir terresen els jornalers, per tant de treure’n més profit, i així reactivar l‘economia. Però aquets intents varen ser anul•lats, per culpa dels latifundistes i els feixistes, condemnant a moltes famílies a lafam.
Per tant, entre els anys 50 i 60 moltes famílies del sud d’Espanya és varen veure quasi obligades a emigrar cap a Catalunya, ja que la societat catalana vivia un auge industrial i econòmic moltbo. Molts d’aquests immigrants és quedaran a Barcelona per la falta de mà d’obra que exigia la indústria, com per exemple la fàbrica de Seat. La majoria vivien en barraques situades al barri deMontjuïc o al costat de la Diagonal, o a la platja mateix. Aquestes barraques estaven controlades per l’Ajuntament de Barcelona assignant a cada una d’elles una placa. Molts immigrants també varen anarcap a la Costa Brava, com per exemple Lloret de Mar, degut a la demanda de molta mà d’obra per a la construcció d’hotels.
Crec que la immigració a Catalunya entre els anys 50 i 60, va significar uncanvi en la societat catalana ja que va suposar un augment de la població a més de un milió de persones. La seva arribada va ser molt important per l’economia i la indústria de Catalunya. Tot i així,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Immigració Als Anys 60
  • A Partir Dels Anys 60
  • La Dictadura Dels Anys 60 10
  • teatre dels anys 70 fins l'actualitat
  • 0ciencia Y Tecnologia Dels 2
  • Isaías 60:1-2
  • Guerra Dels Trenta Anys
  • Programacio i5 les dites dels mesos dels anys

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS