2 pijamas

Páginas: 7 (1529 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
Federació Internacional de l'AutomóvilLa Federació Internacional de l'Automòbil (en francès, Fédération Internationale de l'Automobile), és una organització sense ànim de lucre amb seu a la Plaça de la Concòrdia de París, França, i que inclou a més de 200 organitzacions automobilístiques de 125 països. Fundada el 1904, és mundialment coneguda per regular les competicions d'automobilisme mésimportants del món, però el seu àmbit d'aplicació inclou tots els aspectes de l'automòbil, les carreteres, la mobilitat, el medi ambient o seguretat viària.
Dins de la FIA, es troben els següents estaments:
• FIA Institute: Per a la seguretat i la sostenibilitat de l'automobilisme.
• FIA Foundation: Creada per a la seguretat i l'automobilisme en la societat.
• ICA International Court of Appeal:És la Cort Internacional d'Apel · lacions, el tribunal últim per les apel · lacions i disputes en l'àmbit esportiu del motor internacional.
història:
La Association Internationale des Automobile Clubs Reconnus (AIACR) va ser fundada a París el 20 de juny de 1904.
En 1922, la FIA va delegar l'organització de curses d'automòbils a la Commission Sportive Internationale (CSI), un comitè autònom quemés tard va esdevenir la Fédération Internationale du Sport Automobile (FISA).
El 1950, van organitzar el primer campionat mundial automobilístic, actualment conegut com la Fórmula 1.
El 1973, la FIA va estendre l'abast per incloure curses de rally, el Ral · li de Montecarlo va ser el primer esdeveniment d'aquest tipus organitzat per la FIA.
Una reestructuració de la FIA el 1993 va donar lloc ala desaparició de la FISA, posant les carreres de cotxes sota l'administració directa de la FIA.
Presidents:
 Jehan de Rohan-Chabot (1946–1958)
 HYPERLINK "http://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Hadelin_de_Liedekerke_Beaufort&action=edit&redlink=1" \o "Hadelin de Liedekerke Beaufort (aún no redactado)"Hadelin de Liedekerke Beaufort (1958–1963)
Filippo Caracciolo di Castagneto(1963–1965)
Wilfrid Andrews (1965–1971)
Amaury de Merode (1971–1975)
Paul Metternich (1975–1985)
 Jean-Marie Balestre (1985–1993)
Max Mosley (1993–2009)
Jean Todt (2009-presente)
Esdeveniments importants:
FIA Formula One World Championship - Campeonato Mundial de Fórmula 1
FIA World Rally Championship - Campeonato Mundial de Rally
FIA World Touring Car Championship - Campeonato Mundial deTurismosFIA Formula Two Championship - Fórmula 2
FIA European Rally Cups- Copa de Europa de RallyQUE ÉS LA F1?
En la gran majoria del món no s'escolta a les persones preguntar què és la Fórmula U. Tanmateix, per a la gran majoria que viu sota una roca (o únicament en els Estats Units), la Fórmula pot resultar una mica misteriosa. Heus aquí els seus principis bàsics: la Fórmula és un tipus decarreres d'automòbils. En els automòbils de Fórmula el conductor se situa en una cabina concretament al centre del xassís, mentre que les rodes romanen als costats. Considerada per molts com el tipus de carreres més desafiant i emocionant del món, la Fórmula és la sèrie de carreres més prestigiosa organitzada per la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA). Actualment, la Fórmula Un és la sèriede carreres d'automòbils més popular del món.
Quan i com va començar?
Tot i que les curses automobilístiques han estat bastant populars des de la invenció de l'acte i molts Grans Premis van ser celebrats a través d'Europa, la primera cursa oficial de Fórmula no es va organitzar fins el 13 de maig de 1950 a Silverstone, Anglaterra. La Fórmula va créixer a partir d'una sèrie de carreres de GransPremis celebrats en altres països però fins a la carrera de Silverstone no s'havien establert les regles finals i regulacions que van establir aquest esport com a tal. Des d'aquesta primera cursa (guanyada per Giuseppe Farina manejant un Alfa Romeo), la Fórmula ha evolucionat fins l'emocionant esport que és avui dia.
Quan i on té lloc?
El calendari de Fórmula s'estén de març a novembre. Una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pijama
  • pijama
  • Pijamada
  • pijamas
  • Pijamada
  • Pijama
  • Pijama
  • El pijamas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS