20142 MercatsiConducta PAC3

Páginas: 6 (1363 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
Álvaro Pérez Passiti


Prova d’avaluació continuada 3. El sector públic i els mercats de factors


Presentació i competències

La prova consisteix en deu preguntes tipus test o de resposta curta. Per respondre-les és necessari llegir atentament el Mòdul 5 ("Sector Públic ") i el Mòdul 6 ("Mercats de factors") del material docent.

Els objectius d'aquesta PAC són diversos:

 Entendre elpaper del sector públic i les seves funcions.
 Delimitar béns públics i externalitats a partir de les seves característiques.
 Determinar les condicions per a l'eficiència en l'assignació de recursos en presència de béns públics i externalitats.
 Identificar les peculiaritats dels mercats de factors.


Enunciat

1. Quin d'aquest béns és públic en sentit econòmic? Justifica lateva resposta.
a) Un banc d'un parc públic.
c) Una carretera nacional.

Opino que tant el banc d'un parc públic com una carretera nacional es tracten de bens relativament públics ja que es tracta de bens en què el consum per part d'un individu no redueix la quantitat disponible per a un altre, però tots dos no acabarien de ser bens publics purs, ja que a tots dos s'els pot permetre si no bél'exclusió, almenys una reducció de consum.
Centrem-nos en el cas del banc, el banc es troba al parc públic i de fet es tractaria dun bé públic fins que aquest banc estigués completament plè. ¿Que passaria amb aquesta gent que no pot asseure's al banc perquè es troba ple? ¿Se'ls esta limitant l'accés? Donçs el mateix passaria amb el cas de la carretera, ¿Que passa cuan aquesta carretera estàembussada? ¿I cuan hi posem un peatge? Tota aquella persona que no disposi de diners, o de temps per a esperar un embús, es troba limitada en quant a utilització d'aquest bé públic, per aquesta raó no es tractaria d'un bé públic del tot pur.

2. En relació amb les funcions del sector públic, determineu si les següents afirmacions són VERTADERES o FALSES. Justifiqueu la vostra resposta:
a) L’Estat nomésredacta normes per evitar els errors de mercat.
Fals. Correspon a l'Estat la fixació de lleis, normes i reglamentacions que defineixen el marc legal en què es desenvolupa l'activitat econòmica al país.
Això vol dir que no unicament es dedica a redactar les normes per evitar els errors de mercat, sinò que també es dedica a controlar els cicles econòmics i a regular les distribucións de la renda.
b)La política fiscal i la política monetària són instruments de control de la despesa pública de l’Estat.
Cert. La política fiscal i la política monetària son alguns dels instruments que el Govern utilitza per a suavitzar les alteracións periodiques de les variables macroeconòmiques i les oscil.lacions, sotregades i expansions associades als cicles econòmics, que podrien traduïrse en desocupaciói/o inflació
c) El Govern pot, mitjançant impostos i transferències, alterar la distribució de la renda.
Cert. El Govern pot alterar la distribució de la renda que resulta del funcionament ordinari dels mercats mitjançant els impostos, transferències o bé mitjançant la política de despesa pública en les zones en què la renda es més baixa. (Establiment de programes de redistribució de la renda).
3.La funció d'oferta de la indústria automobilística és Ps=(1/2)Q, mentre que la demanda de cotxes en el mercat és Pd=60.000-Q. No obstant això, existeix una externalitat negativa que no és tinguda en compte pels fabricants: la producció de cada automòbil genera 1 kg d'emissions contaminants, el cost social de les quals és de 900€/cotxe. A partir d'aquestes dades, respon a les següents preguntes ijustifica les teves respostes.
a) Si no existeix cap tipus d'intervenció pública, quin és l'equilibri de mercat?
L'equilibri de mercat seria aquell moment en que s'igualés la quantitat oferida amb la quantitat demanada, és a dir: (1/2)Q= 60.000-Q ; (1/2)=(60000-Q)/Q .

b) Si es tingués en compte el cost de la contaminació, quina seria la quantitat òptima de cotxes que produiria la indústria?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC3
  • Quintana Sans PAC3
  • Pac3 desenvolupament i aprenentatge
  • Pac3 Narrativa Interactiva Uoc
  • Taller 3 20142
  • 03537 NotaInformativa2 DretPublic 20142
  • PAC3 TEORIES DE LA COMUNICACIO A
  • Psicologia Perc- Pac3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS