25 punts del NSDAP

Páginas: 12 (2940 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014


Els 25 punts del programa del NSDAP































Historia del món contemporani.





Índex


1. Introducció
1.1. Context històric
1.2. Els 25 punts
1.3. Autors

2. Anàlisi

3. Conclusions

















1.1. Context històric

Després de la derrota en la Primera Guerra Mundial (1914-1918), l'abdicacióde Guillermo II, i la proclamació de la República de Weimar, Alemanya va viure un període agitat. La jove democràcia alemanya es va guanyar molts enemics. D'una banda, es trobaven els moviments d'esquerres que van propugnar diversos aixecaments per imposar una revolució seguint el model de la Revolució russa. En 1919, els espartaquistes ho van intentar i van ser durament reprimits. D'altra banda,la derrota havia suposat, també, per a la dreta un trencament a les seves aspiracions imperials, frustrats per haver perdut una guerra que podien haver guanyat. La frustració va derivar en moviments que desaprovaven al govern l'acceptació del Tractat de Versalles i va produir atacs furibunds contra la democràcia de Weimar a la qual es considerava la culpable dels mals del país per part delscorrents autoritaris o monàrquics.

En aquest context de desil·lusió, problemes socials i econòmics, derivats dels efectes negatius de la contesa, van sorgir un ampli ventall de partits.
Hitler es va afiliar a un petit partit a Munich, d'escassos membres. En poc temps es va alçar amb el comandament del partit, va començar a madurar i es va acabar convertint en el gran agitador de masses. Ellideratge de Hitler, a partir de 1921, va derivar amb nous afiliats.

El 1923, es va dur a terme el putsch, amb el que Hitler va creure que comptaria amb el suport de les masses socials una vegada establís un govern autoritari a Munich. Però va ser el putsch el que va portar a Hitler a la presó, a la il·legalització del partit. Va ser aquest fet el que li va permetre escriure Mein Kampf (1925), elllibre del nazisme. Llavors, es va adonar que l'accés al poder havia d'aconseguir-se mitjançant mitjans legals.






1.2. Els 25 punts
1. Exigim la unió de tots els alemanys per constituir una Gran Alemanya fonamentada en el dret a la independència de què gaudeixen les nacions.

2. Exigim per al poble alemany la igualtat de drets en els seus tractats amb les altres nacions i l'abolició delsTractats de Versalles i del Tractat de Saint-Germain.

3. Exigim espai i territori per a l'alimentació del nostre poble i per a l'establiment del nostre excés de població.

4. Ningú, llevat dels membres de la nació, no podrà ser ciutadà de l'Estat. Ningú, llevat d’aquells per les venes dels quals circula sang alemanya, sigui quin sigui el seu credo religiós, no podrà ser membre de la nació.Per tant, cap jueu no serà membre de la nació (…).

5. Qui no sigui ciutadà de l'Estat, només residirà a Alemanya com a hoste i serà considerat com a subjecte a les lleis estrangeres.

6. El dret al sufragi per a la formació del govern de l'Estat i per a la sanció de les lleis només serà exercit pels ciutadans de l'Estat. Exigim, en conseqüència, que totes les funcions oficials, sigui quinasigui la seva naturalesa, tant en la nació com en el camp i les localitats menors, siguin exercides exclusivament per ciutadans de l'Estat.
Ens oposem a la corrupta pràctica parlamentària d'omplir els llocs tenint en compte solament consideracions de partit en lloc de caràcter o d'idoneïtat.

7. Exigim que l'Estat contempli com el seu primer i principal deure el promoure el progrés de la indústriai el vetllar per la subsistència dels ciutadans de l'Estat. Si no fos possible alimentar a tota la població de l'Estat, serà indispensable que els residents estrangers siguin exclosos de la nació.

8. Cal impedir tota immigració no alemanya. Exigim que s'obligui a tot no ari arribat a Alemanya, a partir del 2 d'agost d'1.914, abandonar immediatament el territori nacional.

9. Tots els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • els catorze punts de NSDAP
  • 25 puntos de NSDAP
  • Punts De Vista
  • Punts Extraordinarios
  • 25
  • 25
  • 25
  • 25

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS