2541

Páginas: 7 (1673 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2014
Alberto Contador Velasco (Pinto, Madrid; 6 de desembre de 1982) és un ciclista espanyol, que en 2007 es convertí en l'espanyol més jove guanyador del Tour de França.

Taula de continguts [amaga]
1 Biografia
2 Palmarès
2.1 Resultats al Tour de França
2.2 Resultats al Giro d'Itàlia
2.3 Resultats a la Volta a Espanya
3 Referències
4 Enllaços externs
Biografia[modifica | modifica el codi]Alberto Contador a la París-Niça 2007
Es va iniciar en el ciclisme en l'any 1998 a la categoria cadet, assolint l'any 2002, a l'edat de 19 anys, el campionat d'Espanya sub-23. L'any següent, en 2003, va debutar com professional amb l'equip ONCE-Eroski.

El 2004, mentre participava en la Volta ciclista a Astúries, va patir convulsions enmig d'una de les etapes, degut a una caiguda. La provesmèdiques que se li van practicar diagnosticaren un cavernoma cerebral congènit del que va ser operat a l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid. Malgrat la gravetat de la seva malaltia Contador, després de llargs mesos de rehabilitació, va poder superar-la retornat a la competició en 2005.[1]

El seu punt fort és l'escalada, destacant com un ciclista molt explosiu. No obstant això també ha deixatconstància del seu gran fons amb la consecució del Tour de França de 2007, en la qual realitzà un paper decent en les contrarellotge de llarga distància.

El seu nom va aparèixer en el sumari de la denominada "Operación Puerto" desenvolupada per la Guàrdia Civil en maig de 2006 per a esclarir la xarxa de dopatge al ciclisme, però no com implicat, sinó únicament en relació al resultat d'algunacompetició, pel que finalment va ser cridat com testimoni. Si que van aparèixer implicats el director del seu equip, el Liberty-Würth, Manolo Sáiz i el metge Eufemiano Fuentes. L'equip va quedar exclòs de participar en el Tour de França de 2006. En una entrevista a la Cadena Ser al metge Eufemiano Fuentes, va dir que ni coneixia en persona a Alberto Contador, ni li havia demanat els seus productes.[2]En el 2007 es va enfundar el mallot groc del Tour de França després de l'expulsió de Michael Rasmussen de la mateixa a 3 dies de la finalització de la ronda gal·la. Posteriorment, després de culminar una espectacular contrarellotge de 55,5 quilòmetres entre Cognac i Angulema a la penúltima etapa del Tour, en la qual va acabar cinquè, va mantenir el mallot groc amb 23 segons de diferència pelque fa a Cadel Evans i 31 segons pel que fa a Levi Leipheimer, segon i tercer en la classificació general respectivament.

El 29 de juliol del 2007 es proclama guanyador del Tour de França,[3] convertint-se així en la desena ocasió en la qual un espanyol guanya aquesta competició esportiva i el sisè ciclista en assolir-lo (contant la victòria de Óscar Pereiro en el 2006).

L'1 de juny de 2008 esproclama guanyador del Giro d'Itàlia[4] convertint-se en la tercera ocasió en la qual un ciclista espanyol guanya la ronda italiana i en el segon espanyol en assolir-ho després de Miguel Indurain.

El 21 de setembre de 2008 es proclama vencedor de la Vuelta a Espanya, esdevenint el primer ciclista espanyol en guanyar l'anomenada Triple Corona, és a dir, les tres gran competicions ciclistes: elTour de França, el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya.[5]

El 30 de setembre de 2010 Alberto Contador fa públic el fet que en un control anti-dopatge durant el Tour de França de 2010 va donar positiu per clembuterol, no obstant la concentració detectada, de l'ordre de picograms, feia pensar als experts que l'assessoraven que la presència tan baixa es tractava d'una “intoxicació alimentària”provinent de la ingesta de carn que en contenia.[6] Després d'uns mesos sense poder competir, va tornar a la Volta a l'Algarve el 2011 i aconseguí la mateixa temporada la Volta a Catalunya, la Volta a Múrcia i el Giro d'Itàlia. Amb tot, tots aquests títols, a més del Tour de França del 2010 i dues etapes al Tour de San Luis del 2012 li foren retirats en ser-li confirmada la sanció per dos anys per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2541 2
  • 2541 topo capitulo 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS