2n Capítol. Café de la Granota

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
“La Plaga de la Ribera” és el segon conte del recull d’en Jesús Moncada: El Cafè de la Granota. És un conte escrit en format de carta. En Jeroni Salses i Santapiga, l’agutzil de Mequinensa, escriuuna carta al director de la presó de Lleida. El format del conte, per tant, són diferents paràgrafs de monòleg d’en Jeroni tot i que afegeix interrogacions i exclamacions imitant un diàleg amb eldirector que per tant no respondrà. També trobem un diàleg cap al final del conte d’ell amb en Valerià, que donarà lloc a un paràgraf on en Jeroni transcriurà el monòleg d’en Valerià en primera persona.Trobem també al final l’assignatura d’en Jeroni, cosa que ens confirma que és una carta.
Aquest conte té com a títol el pseudònim d’en Valerià, un malapte lladre de la comarca qui ha estat empresonat ala Casa de la Vila. En Valerià és el motiu per el qual en Jeroni Salses escriu aquesta carta.

Argument:

En Jeroni escriu una carta al director de la presó de Lleida. Tot i que el tema principalde la carta era la demanda d’ajut envers en Valerià, Jeroni li aporta gran informació sobre en Valerià i les reformes de l’Ajuntament, com també es presenta el seu ofici.
Així doncs, en el primerparàgraf en Jeroni fa la seva presentació i descriu el seu ofici. Vol fer veure al director de la presó de Lleida que és el millor agutzil que pugui trobar. Per fer-ho critica als agutzils de les vilesdels voltants dient que pregonen igual una bona notícia com una de dolenta. De igual forma, ell alaba totes les seves accions com a bones, dient com ell amb un sol cop d’ull a la notícia està preparatper donar el pregó, i posant com a exemple el fet que si ell pregona sardina fresca tothom en menjaria aquella nit. També li explica la gran feinada que li va costar aprendre a ser un bon agutzil icom un botó mal cordat o una corbata torta pot fer fracassar la millor veu.

Seguidament li explica com feia temps que volien enderrocar la Casa de la Vila per construir-hi una de nova, però que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS