3 vies aproximació pedagogia social

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
1. LES 3 VIES D’APROXIMACIÓ A LA CONSTRUCCIÓ QUE PERMETEN ACCEIDR A LA SEVA FONAMENTACIÓ. IDENTIFICAR ELS ELEMENTS BASICES QUE CARATERITZEN CADASCUNA DELLES
La Pedagogia Social com a disciplina icamp de coneixement teòric, tracta de donar raó de ser a les pràctiques d’una professió com l’Educació Social.
Una disciplina és l’ensenyament d’una ciència, on aquesta investigació produeixconeixement. Les disciplines són molt dinàmiques, ja que recullen nous coneixements i nova informació, hi ha un constant canvi en el coneixement social i personal, de la mateixa manera que canvien les personesi modifiquen la manera de ser de les seves societats.
Per accedir a la fonamentació de la Pedagogia Social, hi ha tres vies d’aproximació a la construcció de la Pedagogia Social: pràctica oempírica, històrica i Analítica.
El recorregut històric és imprescindible per a l’objectiu, i les vies tenen una funció determinada i van entrellaçades mútuament en la construcció de la Pedagogia Social:Via històrica ens explica com es va formar la Pedagogia Social, la construcció de la disciplina i és centra en l’evolució des de els seus inicis com a ciència i disciplina.
Hi ha diferents autors queparlen de la via històrica i van influir en el naixement de la P.S, Nartop es considerat com a fundador de la disciplina per les seves concepcions teòriques de l’educació, inspirat en la ideapedagògica de Kant. Per a ell el concepte d’educació conduïa al de comunitat, opinava que les persones no creixien aïllades, si no que formaven part d’un conjunt, d’una comunitat, la qual ajuda a ser esserssocials.
Tant per a Nartop com per a Kant, la idea de realitat educativa com a construcció de l’educació (que és el procés educatiu de la comunitat) és fonamental per a la P.S., ja que la interacciód’aquestes dues premisses formen l’objecte estudi de la disciplina.

La via pràctica va sorgir a Alemanya, va ser a causa de la situació de necessitat que tenien els nens després de la primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vies aproximació PAC1
  • Pedagogia social
  • Pedagogia socialista
  • Pedagogía Social
  • Pedagogia social
  • Pedagogía Social
  • Pedagogia Social
  • Pedagogía social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS