3trm Arte

Páginas: 7 (1522 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2015
TE: Alexandre Gustave; cr:1887-1889; l:parís; est:arquitectura de ferro; sist const: materials industrials; Dim:305 alçada m*125 amplada EJH: Aut: Jaques-louis David; Crn: 1784-1785; Loc: Museu del louvre; Est: neoclassic; Dim:3,30*4,25; Suport: tela; Tècnica:oli 3M: Aut: Francisco Goya Lucientes; CR: 1814; L:museo del prado; Estil:neoclasic-romanic; Dim:2,68X3,47 LGP: A: Eugene Delacroix;C:1830; L: museo del louvre; E: romanticisme; Dim: 260x325cm EO: A: Gustave Courbet; C:1849; L: Museu del louvre; E: Realisme Dim: 3,14x6,63M LV: A: Fortuny i Marsal; C:1867-1870; E:realisme; S:taula L:museu d'art modern
---MeI:Goya s'acosta al esperit de denuncia de la guerra que ja havia tractat. Recull l'herencia de la tradició barroca. Converteix la imatge heroica en icona romantica dels quilluiten per la llibertat.. Va influir sobre l'afusellament de Maximilià de Manet i ña matança de Corea.

D--> FTE:Està formada per prop de 18.000 peces de ferro, i 2,5 milions de reblons (cargols de ferro per unir 2 peces) per mantenir-la ferma.4 grans pilars4 grans arcs que s’hi recolzen. L’entramat de les bigues era per donar-li estabilitat davant els forts cops de vent. Considerada un prototipus desimetria.Fou possible gràcies als progressos en la siderúrgia del segle XIX.
Per les seves característiques és impossible distingir els espais. Té 3 plataformes o pisos:Tercer pis a 274 m de terraSegon pis a 115 mPrimer pis a 57 m Forma piramidal potencia la sensació de verticalitat. JH: Lineas rectas, personatges masculins corbes en femenins, contorns nítids, cromatisme supeditat al dibuix,gran naturalisme, equilibri de color: vermell , gris, ocre, disposició simètrica dels colors, plens de simbolisme, ombres allargades projectades en el paviment, focus lumínic, llum freda i estudiada. Escenari sobri i poc profund, vestits com antics romans, es parteix dels tres arcs i cada un forma un grup compositiu. 3M: pinzellada vigorosa i solta, gamma crommatica reuida, la pinzellada llarga ioberta potencia el dramatisme, colors freds a la part dreta i calids a la esquerra, el focus de llum ilumina la figura amb braços oberts, els colors estan potenciats o apagats. Estan distibuits en dos grups: els que han d'estar o estan executats situats al front, els execudors situats al front formant una diagonal, la llum del terra reforça la separació.
LGP: exaltació del color vibrant i de diversestonalitats, pinzellada solta i ondulada, petits tocs de color, es repeteix el color de la bandera francesa, conjunt de taques fosques crea sensació de fons, al eix central está el color. Les figures avancen al espectador, escena plena de moviment i tensió, perspectiva doble, diferents plans, figures emmarcades dins d'un triangle piramidal, es destaca el moviment, transmet sentiment i passió. EO:Tons ocres al paisantge, llum tenue del alba, predomini del negre, vermell a togues i birrets, i blanc. Figures disposades com en un fris, simetria en torn a la fosa mortuària, personatges disposats horitzontalment, crucifix del ritua trenca l'horitzontalitat. LV: Color desbordant en vitalitat i riquesa, llum repartida homogenicament per tot el quadre. Figures posades asimetricament, l'accióprincipal es desplaça cap a l'esquerre del centre del quadre, predomini de les linies verticals, diagonal que marca la profunditat.




E--> JRH:pintura del principi etern del classicisme. Va pintà temes i personatges clàssics, però amb la Revolució Francesa i l'imperi de Napoleó considerà que els fets històrics del seu present estaven a l’alçada dels del món grec i romà, i per tant començà a plasmarel seu temps. Predilecció pels temes heroics i patriòtrics.
LGP: Delacroix admirà a Miquel Àngel i la seva terribilità, l’inspirà el color dels venecians (Tizià, Rubens), i sobre tot Rubens, per la seva gran vitalitat i profusió decorativa. La influència del Rai de la Medusa ha quedat clara. També coneixia a Goya.
EO:basat directament en la realitat. Rebé influència dels mestres holandesos: Hals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Arte Es Arte
  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS