45613213

Páginas: 9 (2039 palabras) Publicado: 18 de junio de 2013

Unitat : M8 Instal·lacions Electriques especials

Tema: ITC-BT-30 Instalaciones en locales de características especiales

Desenbolupament:

1. INSTAL · LACIONS EN LOCALS HUMITS.

Locals o emplaçaments humits són aquells les condicions ambientals es manifesten momentània o permanentment en forma de condensació al sostre i parets, taques salines o floridura encara que no apareguin gotes,ni el sostre o parets estiguin impregnats d'aigua.

En aquests locals o emplaçaments el material elèctric quan no s'utilitzi molt baixes tensions de seguretat, complirà amb les següents condicions:

1.1. Canalitzacions elèctriques.

Les canalitzacions seran estanques, utilitzant, per terminals, entroncaments i connexions de les mateixes, sistemes o dispositius que presentin el grau deprotecció corresponent a la caiguda vertical de gotes d'aigua (IPX1). Aquest requisit l'hauran de complir les canalitzacions prefabricades.

1.2. Aparellatge.

Les caixes de connexió, interruptors, preses de corrent i, en general, tota l'aparellatge utilitzada, haurà de presentar el grau de protecció corresponent a la caiguda vertical de gotes d'aigua, IPX1. Les seves cobertes i les partsaccessibles dels òrgans d'accionament no seran metàl · lics.

1.3. Receptors d'enllumenat i aparells portàtils d'enllumenat.

Els receptors d'enllumenat estaran protegits contra la caiguda vertical d'aigua, IPX1 i no seran de classe 0.

Els aparells d'enllumenat portàtils seran de la Classe II, segons la Instrucció ITC-BT-43.

2. INSTAL · LACIONS EN LOCALS MULLATS.

Locals o emplaçaments mullatssón aquells en què els sòls, sostres i parets estiguin o puguin estar impregnats d'humitat i on es vegin aparèixer, si més no temporalment, fang o gotes gruixudes d'aigua a causa de la condensació o bé estar coberts amb baf durant llargs períodes.

En aquests locals o emplaçaments es compliran, a més de les condicions per a locals humits de l'apartat 1, les següents:


2.1. Canalitzacions.Les canalitzacions seran estanques, utilitzant-se per terminals, entroncaments i connexions de les mateixes, sistemes i dispositius que presentin el grau de protecció corresponent a les projeccions d'aigua, IPX4. Les canalitzacions prefabricades tindran el mateix grau de protecció IPX4.

2.2. Aparellatge.

S'instal · laran els aparells de comandament i protecció i preses de corrent forad'aquests locals. Quan això no es pugui complir, aquests aparells seran, del tipus protegit contra les projeccions d'aigua, IPX4, o bé s'instal · laran a l'interior de caixes que els proporcionin un grau de protecció equivalent.

2.3. Dispositius de protecció.

D'acord amb el que estableix la ITC-BT-22, s'instal · larà, en qualsevol cas, un dispositiu de protecció en l'origen de cada circuitderivat d'un altre que penetri al local mullat.

2.4. Aparells mòbils o portàtils.

Queda prohibit en aquests locals la utilització d'aparells mòbils o portàtils, excepte quan s'utilitzi com a sistema de protecció la separació de circuits o la utilització de molt baixes tensions de seguretat, MBTS segons la Instrucció ITC-BT-36.

2.5. Receptors d'enllumenat.

Els receptors d'enllumenat estaranprotegits contra les projeccions d'aigua, IPX4. No seran de classe 0.

3. INSTAL · LACIONS EN LOCALS AMB RISC D'CORROSIÓ.

En aquests locals o emplaçaments es compliran les prescripcions assenyalades per les instal · lacions en locals mullats, havent protegir a més, la part exterior dels aparells i canalitzacions amb un revestiment inalterable a l'acció dels gasos o vapors.

4. INSTAL ·LACIONS EN Locals polsosos sense risc d'incendi o explosió.

Els locals o emplaçaments polsosos són aquells en què els equips elèctrics estan exposats al contacte amb la pols en quantitat suficient com per produir el seu deteriorament o un defecte d'aïllament.

5. INSTAL · LACIONS EN LOCALS A TEMPERATURA ELEVADA.

Locals o emplaçaments a temperatura elevada són aquells on la temperatura de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS