4568798

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013
Música d’Indonèsia



Inés Prieto, Sophie Savall i Paula Volpatti
Índex:
Música d’Indonèsia

Intruments




Música d’Indonèsia
L'agrupació musical típica a Indonèsia és el Galemán.Està format per diferents tipus de gongs, metal·lòfons i tambors. Van creant ritmes que barregen uns amb altres.
Tots els músics tracten amb molt respecte a aquests instruments perquè els atribueixenpoders espirituals.
La música Galemán és interpretada per les representacions de poesia, música, dansa i per al famós teatre d'ombres.
En la dansa de indonèsia, les ballarines porten vestits iornaments molt colorits i bonics. Els moviments són suaus i delicats. Molt poques vegades els homes i les dones ballen junts.
Calung és un altre ritme dins de la música popular d'Indonèsia, la qual estàinterpretada amb instruments que estan fets totalment de bambú. Hi ha diverses altres músiques tradicionals d'Indonèsia, com Dangdut (música de ball), Osinger (música del casament) i Gambus (músicad'orquestra).

Instruments:
Angklung:
El angklung és la base del gamelan. Consisteix de tubs de bambú fixats a un quadre. Aquests tubs són tallats per produir diferents tons.

Kulintang:
Elkulintang consisteix d'una sèrie de 5 a 10 gongs amb forma d'olla miniatura. Aquests gongs es toquen amb baquetes de fusta. El kulintang pot tocar assegut al pis o sobre una taula.

Kendang:
El kendang ésun tambor de dos costats que s'inclou en la secció rítmica del gamelan. Els kendangs indonesis posseeixen dos pegats de la mateixa mida i es pot tocar amb pals, les mans o una combinació d'ambdós. Elskendangs solen fer de fusta i els pegats de pell de búfal o cabra. Vénen en quatre mides, del més petit al més gran són el ketipung, el batangan, el ciblon i el ageng.

Gangsa:
La gangsa és uninstrument semblant al xilòfon amb barres de metall, cadascuna afinada a un to diferent. Aquestes barres es colpegen amb un martell o amb una mà. Se sol tocar de peu. Les caixes de ressonància...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS