5

Páginas: 5 (1124 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015
5. Constitució de l’empresa
5.1. La nostra història
Som amics de tota la vida, cadascú treballava en el seu àmbit relacionat amb l’educació, un dia xerrant, xerrant, ens vam adonar que els 4 teníem inquietuds emprenedores, en el sentit de que volíem aportar alguna cosa al món educatiu. Més tard, l’avi de la Sara li va deixar en herència un terreny amb una granja i una casa, vam veure unaoportunitat única de fer allò que al principi eren castells al aire, ens va costar decidir-nos, teníem por, però mica en mica ho veiem cada vegada mes possible, fins que finalment ens vam decidir a crear-la.
El primer repte que se’ns va presentar va ser adaptar la granja que ja teníem i transformar-la en granja-escola. Més tard vam formar la societat cooperativa i després de tots els tràmits necessarisja podíem començar a desenvolupar la nostra activitat.
Sense la granja de la que ja disposàvem hagués sigut impossible començar de zero ja que el cost de les infraestructures i els animals hauria sigut massa alta per al que ens podíem permetre.


5.2. Motivació que ens han dut a terme a formar el nostre projecte

Les raons que ens han portat a fer la nostra granja escola són les motivacionsconjuntes i les idees que compartim des de el primer dia que ens vam posar a preparar aquest projecte, ens adonarem que la nostra ideologia en vers a l’educació era molt similar i tots teníem ganes d’aportar el nostre gra de sorra.
Mica en mica va anar sorgint la idea de muntar una granja escola, teníem l’espai, només faltava organitzar-ho tot. Tenim uns ideals d’ensenyances que volem transmetre alsinfants de la nostra granja, sempre amb intenció de millorar i escoltar noves propostes tant del nostre equip educatiu com dels pares i les escoles, per tal de millorar el màxim possible.
La nostra granja gira al voltant de la natura, aquest es el principal motiu pel qual hem decidit fer aquest projecte, tots estimem la natura i ens preocupa la mala gestió que és fa d’aquesta, per això pretenemeducar vers el respecte i cura del medi ambient. Mitjançant les diferents activitats i tallers, pretenem afavorir la motivació per familiaritzar-nos, millor estimar-la i cuidar-la, a partir d’una vessant vivencial i de manipulació directa, deixant-nos als educadors en segon pla i centrant-nos en els infants i les seves experiències.
També creiem que és important que els familiar estiguin presents enaquests procés, ells aprendran juntament amb els seus fills i aquests se sentiran més segurs, cosa que no trobem en gaires ofertes educatives. En resum, la nostra granja escola condensa tots aquests valors que tots els integrants de la directiva compartim i volem potenciar.

5.2.1. Sector d’activitat
Sector terciari: donem una prestació de serveis de caire infantil.

5.2.2. Propietat del capitalEmpresa privada ja que la propietat del capital es nostra

5.2.3. Finalitat
Empresa no lucrativa, no ens centrem en l’obtenció de beneficis sinó en l’actuació social que volem duu a terme, guardarem una part dels excedents econòmics per realitzar noves inversions en la nostra granja.

5.2.4. Àmbit d’actuació
Empresa regional, intentem captar escoles i famílies de tot el territori català.

5.2.5.Forma jurídica
Empresa amb personalitat jurídica pròpia


5.3. Normativa legal
Una vegada escollida la forma jurídica més adequada hem de saber quins tramits administratius hem de pasar per a construir la nostra empresa, a demes del tramits també s’ha de tenir en compte els diferents decrets que legislen l’activitat d’una granja escola.
5.3.1. Tramits administratius
Sol·licitud de la certificaciónegativa del nom: Per a verificar que cap altre empresa té el mateix nom o raó social. Això es sol·licita al registre mercantil.
Obertura del compte corrent: El capital de constitució s’ha d’ingressar en un compte corrent bancari, també s’utilitzara per al desenborsament exigit per cada tipus de societat.
Escriptura pública de constitució: s’atorga davant de notari per les sociers i socis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 5
  • 5
  • 5
  • 5
  • 5
  • 5
  • 5
  • 5

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS