555 Autonomia

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2015
Miriam Rubio Álvarez
NECESSITATS BÀSIQUES: LA HIGIENE
EL BANY
- Desvestir-lo:
Abans de tot caldrà que caldegis l’habitació a la temperatura adequada (21-24ºC per a un nounat i 20-22ºC a partir deles sis setmanes de vida ) i t’asseguris que no hi ha corrents d’aire.
Abans d’iniciar qualsevol actuació relacionada amb la higiene del nadó, cal que et rentis les mans amb aigua i sabó.
Primer de totposem al nadó a sobre d’una tovallola i li traiem la roba i el bolquer brut sense deixar de parlar-li, tot seguit amb una gaseta se’l neteja una mica, a les nenes sempre de davant cap enrere (és adir, de la vagina a l’anus) i no a l’inrevés, per evitar estendre bacteris dels intestins a la bufeta o la vagina. D’aquesta manera prevenim possibles infeccions, en cas que sigui un nen s’ha d’efectuardes de les cuixes fins al penis, posant una atenció especial en els testicles, ja que, com que són rugosos, hi poden quedar restes d’orina i excrements. A continuació ja podem ficar-lo a l’aigua.(...)
- Atencions especifiques:
Un cop a sortit del bany i està eixut li farem una neteja de altres parts importants com són les orelles, per fer-ho hem d’utilitzar una tela suau, una gasa o unatovalloleta humida, cal netejar-li els pavellons exteriors i també la part de darrere de les orelles, on s’acumula brutícia. Mai no hem de furgar l’interior de l’orella amb bastonets de cotó.
Els ulls i elnas també requereixen un tractament especial, ja que en els primers anys de vida els nadons generen molta mucositat, que es presenta d’una manera més tangible en despertar-se, en forma de lleganyes imoc. Els ulls es netegen del nas cap enfora i després cal eixugar-los. Cal retirar les restes de mucositat amb una tovalloleta o una gasa humida.
La boca requereix una neteja particular, i convépassar-hi una gasa per les comissures i també caldria després de menjar i abans d’acotxar al nadó.
És important que el nadó dugui les ungles curtes perquè no s’esgarrapi la cara. Cal usar tisores de punta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • autonomia
  • Autonomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS