7Dxoutcf6

Páginas: 4 (903 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2012
La bandera dels Estats Units d'Amèrica és un dels símbols més recognoscibles del país. La bandera consta de tretze barres horitzontals blanques i roges (que simbolitzen les tretze colònies originalsque van proclamar la independència del Regne Unit) i un rectangle blau en el marge superior esquerre, que conté estreles de cinc puntes blanques, representant als estats de la Unió. El seu nom popularve precisament del seu disseny: stars and stripes, o siga, 'barres i estreles', i també va inspirar la lletra de l'himne nacional, The star-spangled bàner ('la bandera tatxonada d’estreles') .
Elnombre d'estreles va ser augmentant des de 1776, a mesura que anaven ingressant més estats en la Unió: de les 13 estreles inicials es va arribar a les 50 actuals. Durant el segle XIX, els continusnaixements de nous estats van fer que la bandera es canviara per una altra cada pocs anys. No obstant això, el segle XX va portar els dissenys més llargs i estables de la història americana.
Lasimbologia dels colors va ser fixada per la Cambra de Representants, i afirma que el blanc simbolitza la innocència, el roig la sang i el coratge, i el blau el cel de la nació, símbol de la perseverança i lajustícia.

Origen
Durant la declaració d'independència del 4 de juliol de 1776, el xiquet de bolquers estat encara no comptava amb un estendard oficial, però ja en la guerra contra els anglesoss'usaven de forma extraoficial banderes tricolors derivades de la Unió Jack britànica. Les hipòtesis sobre l'origen del disseny de la primera bandera de la nació són nombroses i variades, encara que capcompta amb un sòlid rigor històric. Potser la més popular és la que atribuïx la seua confecció a Betsy Ross, tapissera quàquera que va rebre la visita de George Washington per a cosir un dissenyrealitzat pel futur president. Este disseny constava d'estreles de sis puntes, i Ross va suggerir canviar-les per altres de cinc puntes, per a major facilitat de cosit. En el mateix saló de sa casa, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS