8 Salvador Espriu

Páginas: 3 (567 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
SEGON DE BATXILLERAT
LITERATURA CATALANA
8.-Característiques més importants de la poesia de Salvador Espriu.
Salvador Espriu.
Poeta, dramaturg i narrador, l’obra d’Espriu té un carácter fortamentunitari. Hi contribueix la creació de diversos mites que recorren la seua obra, alguns de procedència personal, com Sinera (inversió d’Arenys, població de procedència de la família d’Espriu), Lavínia(Barcelona i, de vegades, Catalunya) i Kolinòsia i Sepharad (Espanya). Aquest escenari el pobla de diversos personatges, de vegades desdoblaments del mateix autor. En aquest espai mític creat per Esprius’interfereixen els grans mites hel·lènics – Teseu, Ariadna, Antígona- o la identificació del poble català amb els jueus.
La seva obra sencera adquireix un alt valor cívic i humanista. Es tractad’una poesia que constitueix una reflexió moral de primer ordre en què destaca l'anhel de convivència pacífica, llibertat i justícia de la humanitat. Una de les seues preocupacions literàries és la de laguerra civil: les causes i els efectes del conflicte, vistos des d’un angle ètic. La qualifica de “màxim crim”, com qualsevol guerra. Res no li sembla tan inconcebible com el fet que els homes es matenentre ells. La convivència serà el principi sagrat de la humanitat.
L'autor qualificà genèricament la seva obra de "meditació constant i obsessiva de la mort". L’home és mortal i tota la seua vidaestà penetrada per aquest destí ineludible. L’home no pot oblidar aquesta evidència. La mort és un “deixar de ser”definitiu i brutal, però el temps és un “deixar de ser” incessant i gradual, sense retorn.Espriu denuncia la indiferència, l’ofuscació i la sorpresa, tan freqüents davant la mort.
Obres:
1946: Cementiri de Sinera, elegia del món destruït per la guerra que el poeta identifica amb Sinera,símbol de la seua pàtria; és d'una gran sobrietat formal. En Les cançons d'Ariadna (1949) recollí una sèrie de poemes de diverses èpoques on contrastaven la sàtira i l'esperpent amb l'elegia i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS