8kur

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015

“Descubreixen ADN no humà en la mòmia de Ötzi”

Els científics de un Institut de Bolzano (Itàlia) i els d’una universitat de Viena (Àustria) van trobar ADN no humà en un os de Ötzi, el ‘ homedels gels’, que va viure aproximadament el 3.300 abans de Crist, la mòmia va ser trobada l’any 1991 a los Alpes.
Fa poc un equip de científics ha investigat més aprop la mostra i han descobert que unade les seves parts contenen ADN no humà, també han detectat en la barreja de ADN una presencia de una bactèria anomenada ‘Treponema denticola’, lo que demostra que Ötzi patia periodontitis, que es unainfecció o inflamació de les genives.
Link: http://www.cubadebate.cu/noticias/2014/07/17/descubren-adn-no-humano-en-la-momia-de-otzi/#.VI6kPZR5NqF








“Creen cèl·lules que produeixeninsulina a partir del ADN de un diabètic”

Un equip d'investigadors ha creat a Estats Units cèl·lules que produeixen insulina a partir de l'ADN d'un donant amb diabetis, que poden utilitzar-se perdesenvolupar teràpies cel·lulars personalitzades per a aquesta malaltia.
Mitjançant un procediment denominat transferència nuclear cel·lular, els científics van aconseguir cèl·lules mare a partir delmaterial genètic d'un donant adult amb diabetis de tipus 1, que sol detectar-se en nens.
Link:http://www.informador.com.mx/tecnologia/2014/525330/6/crean-celulas-que-producen-insulina-a-partir-del-adn-de-un-diabetico.htm


Els pacients amb diabetis de tipus 1 manquen de les cèl·lules beta, lo que les provoca una deficiència de insulina.






“Descobreixen un llenguatgeocult en el ADN humà”

Investigadors dels Estats Units han descobert un segon codi amagat en l'ADN humà que obliga a revisar, per exemple, mutacions detectades i descartades com a culpables deproduir tumors. En aquesta nova segona capa podria amagar-se la causa d'un càncer, per exemple. 

Un descriu com fabricar les proteïnes, la substància fonamental tant per a la constitució com per al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS