AA0101 Mercat Laboral

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
Obre i guarda el document, en lloc segur, amb el nom de AA0101Mercat laboral_primer cognom.
(Exemple: AA0101Mercat laboral_Ojeda.)


1. Explica els conceptes de zona d'integració, zona devulnerabilitat i zona d'exclusió, i com estan relacionats amb la integració social.
2. Busqueu notícies a la premsa relacionades amb el mercat laboral i, a partir de les notícies escollides, extraieu lescaracterístiques que configuren el mercat de treball actual al nostre país. Hem de treballar les característiques definides a classe sobre els aspectes o tendències del nostre mercat laboral actual:

Papertranscendent que ocupen les tecnologies de la informació i la comunicació com a eines de treball i de comunicació, dins i fora de l'entorn laboral.
Desenvolupament tecnològic, que augmenta laproductivitat i substitueix moltes feines de baixa qualificació que tradicionalment es cobrien amb ma d'obra.
Modificació de la concepció de la jornada laboral com una cosa fixa, que és substituïda per lajornada flexible, d'acord amb les necessitats productives de l'empresa.
Canvis legislatius que tenen com a objectiu augmentar la competitivitat i que redunden en una pèrdua de les condicionslaborals i l'estat del benestar
Temporalització de l'ocupació. Combinar períodes d'ocupació i períodes d'atur.
Augment de les activitats que es fan a distancia mitjançant el teletreball. Creixement defórmules d'autoocupació i treball per compte propi. Freelance.
Necessitat de formació contínua al llarg de tota la vida laboral.
Creixement del sector de serveis -sobretot de l'atenció a persones- endetriment del sector industrial -fabricació d'objectes-.
Cronificació d'unes taxes de desocupació molt elevades al nostre país, la qual cosa converteix l'atur en un problema estructural difícil deresoldre.
Disminució dels recursos destinats a la creació de polítiques actives d'ocupació i a la inserció de persones en situació d'especial vulnerabilitat.
lncrement de la presencia de la dona en més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mercat de treball i el dret laboral
  • Projecció Temporal Del Mercat Laboral Català
  • La situació del mercat laboral
  • Mercat De Treball: La Reforma Laboral
  • mercat
  • mercat
  • El mercat
  • LA TRADUCCIÓ AL CATALÀ EN EL MERCAT LABORAL: DE LA PANTALLA AL TEXT IMPRÉS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS