aaaa

Páginas: 5 (1223 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014

DOCUMENT-GUIA PER A LA RECAPITULACIÓ DE L’ASSIGNATURA
(Ves llegint el document i segueix les consignes que estan escrites en cursiva: utilitza un tipus o color de lletra diferent per a respondre)
NO ÉS UN EXAMEN: es tracta d’ajudar-te a recapitular el que hem fet a classe. Recorda que en el campus virtual tens tots els materials explicats a classe i les pràctiques que hem fet.

Alumne/a:Grup: Data:

1) Durant tot el semestre hem fet referència als Blocs de contingut representats en el que hem anomenat “epítom” de l’assignatura, es tracta de l’esquema dels blocs que teniu al campus virtual.
Al final d’aquest document torneu a tenir el citat esquema per a completar-lo.

Dels 5grans blocs (Concepte de Currículum com a presa de decisions, Fonts per a la presa de decisions, Àmbits de decisió, Components dels Projectes Curriculars, Procés Innovador) Quin o quins d’ells t’han interessat més? Perquè?







2) Vàrem exposar diferents concepcions i/o definicions de Currículum segons diversos autors o moments històrics (recorda que parlàvem de diferents “tradicionscurriculars”). Quina definició de Currículum faries servir tu, tenint en compte el que hem explicat a classe o el que has llegit?

La meva definició de currículum, una vegada vistes totes les concepcions, definicions...etc seria la següent:
Mètode d’organització de les activitats didàctiques en funció dels continguts, mètodes i tècniques didàctiques i on s’han de plasmar les intencions del’educació.
Com s’observa en la meva definició m’oriento potser en la tradició que parla del currículum com un pla d’Instrucció.



3) Les “fonts” les enteníem com les referències o les bases per a prendre decisions respecte de la planificació educativa. Al final del document les hauràs de citar al completar l’esquema final. També vàrem posar molt d’èmfasi en la necessitat de potenciar el treball enxarxa entre els professionals que sustenten les diferents fonts
En la teva opinió, ja quasi professional, quines fonts curriculars consideres més rellevants?

Jo em quedaria amb dos que considero realment important en quant a una bona planificació educativa. Per una banda la font sociològica. Penso que ens hem de mirar molt el context en el que volem planifica, l’ambient en el que ens mourem, laqualitat de vida d’aquest lloc, les característiques... etc. Crec que la planificació hauria d’anar enfocada segons el tipus de context. Per altra banda veig de vital importància les fonts psicològiques. Igual que les sociològiques, crec que cada alumne, cada nen, cada persona és un món, pel que les planificacions educatives no serviran a tots de la mateixa manera. Segons les característiques del’alumne basarem la nostra planificació, pel que crec vital un estudi a fons dels alumnes a qui anirà dirigida.



4) Quan vàrem parlar del paper que juguen les diferents persones i grups en el procés de planificació, desenvolupament i avaluació, vàrem explicar que les decisions es prenen en diferents “àmbits de decisió” (vàrem dir que preferíem parlar d’àmbits i no de “nivells” per no donar ideade jerarquia dels uns sobre els altres). Aquests àmbits de decisió els hauràs de citar en el lloc corresponent de l’esquema final, però...
Recordes quin vàrem dir que considerem l’àmbit privilegiat per a les decisions educatives i per a la seva innovació?Ho creus tu també? Per què?





5) També vàrem dedicar algunes sessions a parlar dels diferents “components dels projectes educatius” i,sobre tot, a la necessitat que hi hagi “coherència” entre les decisions que es prenen en cada un d’ells. En l’esquema final també hauràs de citar els diferents components curriculars.
A partir de la teva experiència, de les explicacions i pràctiques de classe i del treball en grup realitzat, et sents capaç d’ avaluar, dissenyar, dur a la pràctica projectes educatius coherents? Explica si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aaaa
  • Aaaa
  • Aaaa
  • aaaa
  • AAAA
  • aaaa
  • aaaa
  • aaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS