aaaaa

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013
1. Realitza un resum del text analitzant l'evolució dels plàstics en els últims anys.
Els plàstics són materials sintètics constituïts per polímers. El primer plàstic va ser la parkesina, inventadapel químic anglès Alexander Parkes el 1862. El primer plàstic completament sintètic va ser la baquelita, creada a partir del fenol i el formaldehid pel químic belga, nacionalitzat nord-americà,Hendrik Baekeland el 1910. La pel·lícula d'acetat es va usar per embolicar des de la Primera Guerra Mundial, i el 1935 va començar a usar-se el triacetat per la fotografia. El PVC es va produir a partir de1912 mitjançant la polimerització del clorur de vinil, descobert per Regnault el 1835. El polietilè, inventat a Anglaterra, va començar a produir comercialment el 1939, les resines epoxi en 1943, elspolicarbonats el 1956, el kevlar en els anys setanta. El 1953, el químic alemany karl Ziegler va desenvolupar el polietilè, i el 1954, l'italià Giulio Natta va desenvolupar el polipropilè, que sónels dos plàstics més utilitzats en l'actualitat. El 1963, aquests dos científics van compartir el Premi Nobel de Química pels seus estudis sobre els polímers.
2. Explica les principals aportacions deHermann Staudinger al coneixement dels plàstics.
Hermann Staudinger va néixer a l’any 1881 a Worms, i va morir a l’any 1965 a Friburgo de Brisgovia. Va investigar amb un principi de la químicaorgànica clàssica i descobrí les cetones. Passava la major temps en els seus estudis de les cadenes moleculars complexes, que és la base de la industria de cautxú i de les matèries plàstics. Va ser el primercientífic que va descobrir la existència de macromolècules i que va determinar la seva estructura i va estudiar el seu síntesis. Va contribuir al desenvolupament dels plàstics.
3. Visiona el vídeo«Història del plàstic», http://www.youtube.com/watch?v=qga-IM7CSnM&feature=related, i realitza un resum indicant els principals tipus de plàstics, les propietats i les principals aplicacions. Quins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aaaaa
  • aaaaa
  • Aaaaa
  • AAAAA
  • Aaaaa
  • aaaaa
  • aaaaa
  • AAAAA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS