Aaaaaa

Páginas: 3 (703 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
Exercici 2
L’estratigrafia és la mateixa que la de l’exercici 1d’estratigrafia, només he afegit dues noves UE a sota de tot i no presenten cap problema important de relació estratigràfica. Per a lesUE superior teniu penjada la solució al Campus virtual.
Es tracta d’aplicar mètodes de datació (tant absoluts com relatius – per exemple: materials, radioelements, etc..) i tot el que heu aprèsd’arqueobiologia: esmentar les ciències estudien cada cosa i quina informació se’n pot treure.
Teniu aquest document i un Power Point amb les il·lustracions dels materials que haureu de comparar amb elPower Point de tipologia per esbrinar la cronologia d’aquests materials.
UE 1: bossa de plàstic, filtres de cigarret; porcellana: plat de la Cartuja de Sevilla; ceràmica a torn vidriada: fragment decassola de Breda; ceràmica a torn negre: càntir de Verdú; vidre. Pol·len: presència molt important de pi, testimonia d’alzina i roure.

UE 2: ceràmica a torn vidriada decorada en verd i manganès: unpeu, dues vores i un fragment informe; diversos fragments –sense forma- de ceràmica grisa a torn; restes vegetals: grans de blat i ordi, llavor de raïm, llentia, aglà; pol·len: presència importantd’arbres de bosc (roure, alzina, castanyer); fauna: porc, oca, moltó, cérvol, ratolí comú.

UE -3: negativa

UE 4: Moneda de Constantí I (307-337 dC.). Ceràmica romana a torn, vernís ataronjat i llis;Restes vegetals: blat i ordi, cigró, avellana, castanya; pol·len: presència d’arbres de bosc (castanyers, avellaners i roures). Fauna: porc, xai, ase.

UE 5 i 6: Nivells amb restes d’incendi:Ceràmica romana a torn, vernís ataronjat i llis, molt fina; ceràmica a torn de cuina amb engalba gris exterior; moneda de Gal·liè (253 – 268 dC.). Restes vegetals: blat i ordi, panís; grans de raïm, fava;carbons; pol·len: presència d’arbres de bosc (avellaners, roures i alzines). Fauna: porc, xai, bou, ase, escarabat.

UE 7 i 8: Ceràmica a torn: 2 fragments de vernís vermell un bol i una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aaaaaa
  • aaaaaa
  • Aaaaaa
  • aaaaaa
  • aaaaaa
  • Aaaaaa
  • aaaaaa
  • aaaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS