Aaadasd

Páginas: 2 (289 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
ISLAM

El Islam és una religió monoteista rebel·lada (Déu s’ha rebel·lat als seus profetes).El Corán és el seu llibre sagrat, a l’igual que la Bíblia ho éspels cristians. Els seguidors d’aquesta religió creuen que aquest llibre va ser dictat directament per Déu, a qui anomenen Alá o Allah. La diferència amb laBíblia es que, al profeta de el Islam, Mahoma, Déu li va dictar i per tant va copiar tal qual les paraules de Déu mentre que, als profetes del Cristianisme, Déu elsva donar els manaments y ells van escriure la Bíblia amb les seves paraules. Aquest llibre sagrat, només té valor escrit en Àrab, per tant, no pot ser llegit enaltres llengües. Al contrari de la Bíblia, el Corán barreja la religió amb la política, i repercuteix encara en la actualitat als països de religió islàmica.- 5 pilars del Islam:
1. No hi ha més déu que Déu.
2. Si pots has de viatjar almenys una vegada a la Meca.
3. Pregar mirant a la Meca almenys 5vegades al dia, sobretot el Divendres.
4. Fer el Ramadà, marcat pel calendari llunar, cada any s’avança 10 dies que recorda quan Déu va dictar el Corán aMahoma.
5. Almoina obligatòria als pobres (en països avançats com Egipte o Tunísia es cobrava amb el IRPF).
Els països islàmics tenen com a base de les seveslleis i la seva política el Corán i les tradicions (sunnes). Les sunnes recullen els fets i dits del profeta. Els que creuen en aquestes tradicions son elssunnites, una branca de el Islam.
D’altra banda, trobem els xiïtes, l’altre branca més important. Creuen en Ali i el seu fill, que van ser martiritzats i assassinats.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS