aadadfadfada

Páginas: 2 (429 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
La Onu




Fet per: Santi Serra, Bernat Aymerich i Víctor Marro
Professora: Marta Vilalta
ONU

1.Quins són els objectius de l’ONU?
Mantenir la pau i la seguretat internacional.
Fomentarentre les nacions relacions d’amistat, basades en el respecte al principi de la igualtat de drets i el de la lliure determinació dels pobles.
Buscar la cooperació internacional per a la resolució deproblemes internacionals de caràcter econòmic, social, cultural o humà, i en el desenvolupament i estímul del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals de tots, sense fer la distincióper motius de raça, sexe, idioma o religió.

2.Què passaria si no existís una organització com aquesta?
No existirien molts tractats internacionals en matèria dels drets humans.

3.Et sembla justque cinc països tinguin dret a veto?
Penso que no, perquè no és just que només els grans països tinguin dret a vot.

4. Entra a la pàgina www.un.org/spanish/deptos.shtml i descobreix quins altresprogrames i fonts desenvolupa l’ONU. Quin et sembla més important? Per què?
Per a mi el que em sembla més important són els fons de les Nacions Unides per a la infància, perquè té un objectiu degarantitzar que es compleixi els drets dels nens a la salut, la educació i la protecció en tot el món. La seva labor es basa en “Convenció sobre els drets del nen”, el tractat de drets humans més ratificatdel món.





5. Investiga a la premsa o a Internet un cas actual en què les tropes de l'ONU estiguin fent una intervenció. Explica quina missió han de dur a terme en aquest lloc.
Líbia 2011intervenció militar va ser una operació militar multinacional desenvolupat sota el paraigua de l'ONU, per complir amb el que estableix la resolució 1973 del Consell de seguretat de Nacions Unides enel qual autoritzava és l'adopció de les mesures necessàries per protegir els civils i zones poblades pels civils que estan sota l'amenaça d'atac de les forces lleials al govern de Muammar al-Gaddafi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS