abduljabbar

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2014
Passatges de l’Antic Testament


















Assignatura: Antic Testament
Alumne: David del Blanco Catalán
Data: 19 de setembre de 2013. Primer quadrimestrecurs 2013-14
Mt 21, 42

Mt 22, 29
Mt. 26, 54-56
> Lc 24, 25. 44. 45

> 2Pe 1, 20


Aquest recull de passatges de l’Antic Testament deixen entreveure tres característiquesclaus.
La primera, és el fet que contínuament es fa referència al que deien els llibres del TaNaK, sobretot s’anomena la paraula “Escriptures”, és a dir, el Ketubim, però també es mencionaels “Profetes” i “la Llei”. Això deixa al descobert la presencia que aquests llibres tenien en la memòria col·lectiva i en el dia a dia del poble d’Israel.
Tot i això, com apareixvàries vegades en els passatges –i configurarà la segona característica dels passatges-, no era un coneixement del tot exacte, ja que el mateix Jesús els diu que desconeixen les Escriptures,Pere diu que no es pot interpretar res lliurement. Així mateix, l’autor de la traducció grega del Siràcida va més enllà i recorda que un text traduït no guardarà el mateix significat queel text original, ja que haurà passat per variacions; a més a més, adverteix que els llibres del TaNaK no són només per llegir, sinó que s’han d’estudiar i comprendre’ls.
La tercera idefinitiva característica d’aquests passatges és el que es diu a Mateu 5, 17 i a Mateu 7, 12: la vinguda de Jesús dóna plenitud a l’Antic Testament, és a dir, dóna explicació, claror itransparència a allò que semblava tan obscur i complex. I ho fa amb una senzillesa de mestre: “Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i elsProfetes”. Però no és queda només amb aquesta explicació, sinó que anirà un pas més, donarà sentit a l’Antic Testament i el portarà a la seva culminació amb el seu nou manament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS