Abella

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015
Les abelles
Uns insectes treballadors
Joan Triperez Pérez
2n A



Abella
L'abella (Apis mellifera) és un insecte himenòpter volador de la família dels àpids. Està emparentat amb la vespa i laformiga. Viu en ruscs i s'alimenta del nèctar de les flors, a partir del qual elabora la mel. També recol·lecta pol·len, destinat a la producció d'aliment per a les larves. Juga un paper molt important enla pol·linització de les plantes amb flors.
Les abelles tenen una llengua llarga, o glosa, que fan servir per a obtenir el nèctar de les flors. Posseeixen també petites antenes, formades per tretzesegments en els mascles i dotze en les femelles. Tenen dos parells d'ales, el de darrere més petit. El segon parell de potes està adaptat per a la recol·lecció de pol·len, i l'apèndix de l'estómac es unfibló que usa per a defensar-se.
Existeixen prop de 16.000 espècies conegudes d'abelles, i s'estima que existeixen al voltant de 30.000 espècies en total. Les abelles poden ser solitàries o viure engrans comunitats de diversos tipus.

Les més avançades d'aquest tipus són les colònies, o ruscs eusocials, que podem trobar entre les abelles de mel i les abelles sense fibló.
L'apicultura és la criad'abelles, generalment per a l'obtenció de mel i d'altres productes apícoles, encara que a vegades l'objectiu pot ser la fecundació de conreus.
Es creu que la socialitat ha evolucionat de formaseparada en els diferents grups d'abelles.

Abelles eusocials
Les abelles eusocials viuen en grans ruscs, cada una de les quals posseeix una sola reina junt amb les obreres i els abellots.
El cicle de vidadels abellots comença a la primavera, quant la reina desperta de la hivernació. En aquest moment la abella reina es la que fa tota la feina perque encara no existeixen abelles obreres. Ella cerca unlloc on construir el niu i construeix les bresques de mel. Es també la que s'encarrega de la recol·lecció de nèctar i el pol·len. Les colònies d'abellots moren a la tardor, després de criar una nova...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • modelo de abell
  • Metodo abell
  • analisis abell
  • Modelo Abell
  • Abello
  • abell
  • ensayo daniel abello
  • Actividad 11b Modelo Abell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS