abolició del feudalisme

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 3 de enero de 2015
L’ABOLICIÓ DEL FEUDALISME
Aquest text es un fragment del Decret de l’Assemblea Nacional Constituent, escrit a França el 5 d’agost de 1789 pels diputats d’aquesta assemblea. Podemclassificar-lo com un text jurídic de font primària d’àmbit nacional.

L’Assemblea Nacional Constituent fou un òrgan legislatiu creat als inicis de la Revolució Francesa. Posseïa el poder legislatiu i estavaformada per 345 diputats elegits per sufragi censatari. El seu objectiu fou abolir l’Antic Règim i satisfer els drets i les peticions dels ciutadans. Va prendre mesures que van canviar la situaciópolítica i social del país: la declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà, la suspensió del feudalisme, la desamortització i la més important, la Constitució Francesa del 1791.

El text ens mostracom en aquest decret s’eliminen les desigualtats que comportava l’Antic Règim, eliminant els privilegis senyorials i acabant d’aquesta manera amb el feudalisme d’una manera jurídica: aboleixen el regimfeudal i la servitud personal (art. 1), aboleixen les justícies senyorials (art. 4), aboleixen els delmes (art. 5) i aboleixen la societat estamental tancada (art. 11).

El principal motiu de laRevolució Francesa fou la crisi financera de la monarquia que va dur a terme una reforma fiscal que obligava a l’aristocràcia a pagar impostos. L’aristocràcia, indignada amb la nova reforma, va convocarl’assemblea del Estats Generals, l’únic organisme que podia aprovar una reforma fiscal, presidida pel rei i formada per representats de a noblesa, el clero i el tercer estat. Els Estats Generals vanestablir que cada estament tenia un únic vot i que estarien separats a l’hora de deliberar. El tercer estat es va veure totalment marginat sota aquestes normes i va exigir sobirania nacional amb elssegüents canvis: vot per persona, doble representació i deliberació conjunta. El rei i la noblesa, però, només acceptaren la doble representació i el 20 de juny de 1789 els 577 diputats del tercer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el feudalisme
  • Feudalisme
  • Feudalism
  • El feudalisme
  • Definició Del Feudalisme
  • Feudalisme
  • El Feudalisme
  • feudalism

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS