Abril no es un mes

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2012
Rosa Sanchis és professora de valencià a l’IES Isabel de Villena de València. És membre del Col·lectiu Baubo d’educació afectivosexual que treballa amb adolescents des de fa més de deu anys,fent-los opinar i reflexionar sobre el sexe, les relacions afectives, la tria de la pròpia identitat i el gaudi en llibertat. També ha escrit diversos llibres sobre aquesta temàtica. Avui reproduïm unfragment en aquest bloc animant-vos a seguir l’experiència educativa.

Títol: Abril no és un mes, il·lustracions d’Irma Navarro, Editorial Bullent, València, 2008

Quan Abril diu a classe de 4td’ESO que es masturba, comença a patir la crítica dels que encara pensen que les xiques han d’esperar un príncep blau que les descobrisca. La nostra protagonista, però, els ensenya amb aquest Manual per ano ser una bona xica, que l’únic camí a la felicitat és ser la reina de la pròpia vida.

Abril no és un mes és un llibre d’educació sexual; però no hi ha en les seues pàgines ni una sola referènciaals mitjans anticonceptius o a les malalties de transmissió sexual. Els seus protagonistes: Abril, Palmer, Arantxa, el Granota… són adolescents de quinze anys que s’enfronten i pateixen la pressió dedues maneres de veure les relacions sexuals, només contradictòries en aparença.

Per una banda, hi ha la cultura audiovisual i la del carrer, que els estimula a mantenir relacions sexuals segons elsmodels de la pantalla (el xic i la xica es fonen en un apassionat bes que condueix a una intensa relació coital que provoca un orgasme a l’uníson), o segons la pintada que decora el lavabo de ladiscoteca (un penis penetra una vagina).

Per l’altra, hi ha l’esparsa educació sexual, feta des de les instàncies sanitàries i escolars, que té com a objectiu evitar els riscos que es considereninherents a la sexualitat, especialment els derivats de la penetració, pràctica estel·lar completa, madura i adulta.

Abril, la protagonista principal del relat, està avorrida d’ambdós discursos, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Abril mes de la gesta heroica
  • Efemerides del mes de Abril
  • EfemeriDes Del Mes De Abril Preescolar
  • Efemerides Del Mes De Abril
  • Celebraciónes Del Mes De Abril
  • Efemerides Del Mes De Abril
  • calendario cívico del mes de abril
  • Proyecto Mes De Abril Preescolar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS