Abríl 74. comentari de text -Victor Merino

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
“Abril 74”, de Lluís Llach és una cançó que pertany al seu disc de 1975, Viatge a Ìtaca i que es una de les més coneguda que és va fer a España en homenatge y admiració de la revolució portuguesa.En aquesta cançó, Luís és fica a la pell d’un dels qualsevols soldats que aquell mati del 25 d’abril, van sortir armats amb un fúsil y un clavell per posar fi a 48 anys d’un règim conservador iantidemocràtic.
Lluís Llach i Grande va néixer a Girona. Va viure la seva infància a Verges a quest petit poble situat al Baix Empordà, comarca d'on sempre s'ha declarat un enamorat. Immerscompletament en els ambients universitaris antifranquistes, i a causa de l'interès que des de petit ha mostrat per la música, entra en contacte amb el grup intel·lectual de “Els Setze Jutges", Anys méstards,L'opressió franquista entorn a la seva persona arriba a límits absurds, els seus concerts són prohibits sota l'acusació de "revolucionar al públic amb la mirada". Lluís decideix exiliar-se aParís.
El poeta, doncs, visqué l’època convulsa política del franquisme (que li van ocasionar greus problemes) i social com la revolució dels clavells. S’insereix dins de corrents independentistes en unentorn republicà i nacionalista, en la qual les idees anarquistes i d'esquerres dominaven l'ambient cultural. 
“Abril 74” és una cançó de caire popular que fa honor a la revolució portuguesa del 25d’abril de 1974 on els hi dona suport a tots els soldats per l’alçament. Pel que fa el text esta estructurat en quatre versos amb un total de vint-i-una línies, és narratiu amb un discurs directe, elnarrador es intern principal amb un temps verbal en futur. L’acció podem deduir que s’ubica a un enfrontament militar.
En una primera lectura ,podríem afirmar el seu desig incondicional de voler guanyari combatre a Portugal renunciant a totes les plegaries i arriscant fins i tot la seva mort. Amb això es pot deduir les ganes que tenia un poble de canviar a causa d’un regim feixista degut a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A vos dona verge santa maria (comentari de text) Victor Merino
  • Comentario de texto, Las tesis de abril
  • las Tesis de Abril,comentario de texto
  • Dissertacion filosofica (la felicidad) victor merino
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS