Absolutismo, Despotismo ilustrado y Parlamentarismo Ingles (catalán)

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014
ABSOLUTISME
Va ser un sistema polític de govern que es va estendre a Europa entre els segles XVI i XVIII, on el Rei va aconseguir a les seves mans tot el poder segons un dret diví. És ell qui potdictar, aprovar i modificar lleis sense consultar a ningú. Només era responsable dels seus actes davant Déu. El rei fa les lleis, controla l'administració de justícia i el cobrament de impuestos.L'autoritat del Rei és absoluta, no ha de demanar permís als nobles per prendre decisiones.

DESPOTISME IL·LUSTRAT
El despotisme il · lustrat és una forma de govern, que tenien algunes monarquieseuropees del segle XVIII, en la es que els reis, que seguien tenint poder absolut tractar d'aplicar mesures il·lustrades, és a dir, tractar d'educar el poble. La frase que sintetitza al despotisme il ·lustrat és: Tot pel poble, però sense el puebloe
Va ser un moviment basat en la raó, amb la finalitat de promoure la cultura a tots els àmbits possibles.
Tot i que les mesures preses pels monarquesvan significar un avanç, els seus governs van continuar sent en certa manera absolutistes, i el descontentament del poble era evident, pel que es van amotinar en més d'una ocasió en contra del seurei, com li va passar a Carlos III .
Grans pensadors filòsofs del segle XVIII van desenvolupar una nova concepció sobre el poder de l'estat segons el qual aquest no procedia de Déu, sinó que era elresultat d'un contracte lliure entre els membres de la societat, de manera que la funció dels monarques era brindar satisfacció als membres de la societat, és a dir, el poble.

PARLAMENTARISME
AlsPaïsos Baixos i a Anglaterra, es va desenvolupar un sistema polític, en què la monarquia cedia el poder al parlament.
La Declaració dels Drets del Parlament Anglés (1689) és el millor exemple delparlamentarisme del sXVII. Contenia drets dels ciutadans i deures dels reis.
El rei no podia decretar lleis, ni aprovar impostos sense l’aprovació del Parlament que dictava lleis i funcionava de manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Absolutismo y despotismo ilustrado
  • absolutismo al despotismo ilustrado
  • despotismo ilustrado
  • Que es el despotismo ilustrado
  • despotismo ilustrado
  • Despotismo ilustrado
  • EL DESPOTISMO ILUSTRADO
  • El despotismo ilustrado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS