Aburrida

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 22 de enero de 2011
Europa del 1815
Mapa d'Europa de 1815, acordat al Congrés de Viena per les potències vencedores de Napoleó després de la batalla de Waterloo.
Aquest mapa és el resultat d'un nou ordre internacionaldeterminat per aquestes potències: Regne Unit, Imperi Austríac, Imperi Rus i el Regne de Prusia.
A mes, aquest mapa presenta diversos punts:
* Situació de França després de la derrota
*L'espai geogràfic alemany
* L'espai geogràfic italià
* Europa Oriental: l'imperi rus i l'imperi turc
* Europa del Nord: Països escandinaus i Regne Unit
L'Europa que sorgeix delCongrés de Viena és una Europa planificada per les grans potències vencedores de Napoleó, i dissenyada pels grans ministres i estadistas del moment: Metternich (austríac), Wellington i Castlereagh(britànics), El Zar Alejandro I de Rússia, i el Rei Federico Guillermo III de Prússia.
França va a ser la potència derrotada, però no humiliada, de fet tornarà a les seves fronteres anteriors a la revolució,gràcies a la diplomàcia del seu gran ministre Tayllerand.
Les idees bàsiques del Congrés de Viena parteixen de la idea d'una Europa controlada per les quatre potències, (Cuadruple Aliança) a les qualsamb el temps s'unirà França (Quintuple Aliança), i de les quals totes les potències sortiran beneficiades.
Inicialment França semblarà aïllada per la creació d'uns estats que puguin frenar uns futursdesitjos de revenja francesos. Aquests estats seran antics estats que van ser ocupats pels francesos, però ara engrandits: Holanda, Saboya.
L'esperit de la “restauració” de les antigues monarquia esva a produir en molts territoris: els ja esmentades dinasties reinantes en Saboya i Holanda, més les dinasties borbòniques a Espanya i el Regne de les Dues Sicilias, les d'alguns estats alemanys, i elPapat.
Les idees-força de les grans potències que van a determinar les relacions exteriors a Europa al llarg del segle XIX.
Imperi Austríac: mantenir-se com gran imperi centreeuropeu i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aburrido
  • aburrimiento
  • Me Aburro
  • aburrida
  • aburrimiento?
  • Aburrida
  • Aburre
  • aburrida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS