Accelerador de partícules

Páginas: 3 (686 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2013
L’accelerador de partícules

Un accelerador de partícules es un aparells que utilitza camps electromagnètics per accelerar partícules subatòmiques amb càrrega elèctrica fins a velocitats moltproperes a la de la llum. El mètode d'acceleració es basa en l'atracció i la repulsió entre les partícules i una llarga sèrie d'elèctrodes on s'apliquen camps electromagnètics alterns (tambés'utilitzen electroimants). Una partícula neutra, com per exemple, el neutró no es veu afectada per aquests camps i per tant no pot ser accelerada. Les partícules acceleradessón protons, antiprotons,electrons, positrons, ions,.. que tenen una càrrega elèctrica neta.
 Segons la forma en què acceleren les partícules trobem dos tipus d’acceleradors:
Acceleradors lineals: Dispositiu creat entre Gustav Ising i Rolf Wideroe l’any 1928, Aquest tipus de accelerador es compon de nombrosos elements d'acceleració, els tubs d'empenta, els tubs d'empenta. D'aquesta manera, les partícules s'acceleren a energies queno es poden assolir amb un únic elements d'acceleració. n la investigació física es solen utilitzar acceleradors d'anell com ara el LEP i el recentment inaugurat LHC ambdós del CERN, a els quals dosfeixos oposats es fan xocar en els punts on es troben els detectors. Aquesta configuració és adequada per a electrons i positrons, però no per altres casos ja que les pèrdues energètiques per radiacióde sincrotró impedeixen assolir energies més altes de col·lisió. L'accelerador lineal de col·lisions de Stanford (conegut com SLC per les seves sigles en anglès) és un accelerador. Hi ha altresestudis per construir el Col·lisionador lineal internacional (ILC) i el col·lisionador lineal compacte (CLIC)

Accelerador circular: Dispositiu en què les partícules viatgen múltiples vegades al llargd'un circuit de forma circular.

Un Ciclotró és un tipus d'accelerador de partícules. El mètode directe d'accelerar ions utilitzant la diferència de potencial presentava grans dificultats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Accelerador De Particulas
  • significado de accelerando
  • Las Particulas
  • Las partículas
  • particulas
  • partículas
  • Particulas
  • particulas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS