Acceptació de de Palestina a l'ONU

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
L’ONU acepta a Palestina
Per una majoria, l’Assemblea General de Nacions Unides va acceptar aquest dijous 29 Palestina com a “Estat observador” després d’una votació en la que 138 països es vanpronunciar a favor, només nou en contra i 41 es van abstenir. D’aquesta manera l’organització més representativa de la voluntat internacional reconeix implícitament la sobirania dels palestins sobre elterritori ocupat per Israel des de 1967. Aquesta decisió deixa un conflicte que es prolonga per més de sis dècades i deixa a Israel i a Estats Units en el major aïllament diplomàtic mai vist.
Lavotació no suposa l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU.
Israel i Estats Units es van trobar sols a l’Assemblea General de l’ONU davant un ampli bloc de països de tots elscontinents que es van pronunciar a favor de la reclamació palestina. Únicament alguns països com la Canadà o Panamà van votar juntament amb ells.
La major part de països d’Europa van votar a favor de laresolució. Altres països com Alemanya o el Regne Unit s’hi van abstenir. La suma total dóna un número de vots afirmatius una mica menor del que esperaven els palestins, que ja compten amb elreconeixement bilateral de 132 nacions i confiaven arribar a les 150.
En la presentació de la resolució, el president de l’Autoritat Palestina , Mahmud Abbas, assegurà que aquesta iniciativa no pretén deslegitimar a Isarel sinó a Palestina.

Per entendre aquesta notícia hem de saber quin conflicte tenen Palestina i Israel:
Aquest conflicte és un procés que succeeix en el gran moviment d’expansióeuropeu nord-americà dels segles XIX i XX.
Hi ha una immigració de jueus a finals del segle XIX i s’aguditza amb la creació de l’estat d’Israel el 1948, territori on habitaven majoritàriament els àrabs.Israel ha modificat les seves fronteres ocupant amplies zones de Palestina, Síria i el sud del Líban que eren d’interès pels seus recursos. Israel justifica el seu dret a aquest territori basant-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palestine
  • Palestina
  • palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS