Accidents En L'Educació Infantil

Páginas: 7 (1547 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
 Accidents en l’Educació Infantil. Característiques i actuació davant d’ells

-Febre. La febre és l’augment de la temperatura corporal i normalment quan un nen té febre sol ser perquè segurament té una infecció – perquè la febre, entre altres coses, és un mecanisme de defensa contra les infeccions-. La temperatura corporal normal és l’expressió de l’energia en forma de calor que produeixl’organisme. Aquest factor pot variar d’una persona a l’altre i oscil•lar segons el moment en que es prengui. Els nens toleren molt bé la febre de menys de 39.5º i fins i tot els beneficia perquè estimula les defenses davant d’una infecció i crea un ambient hostil pels microbis. Als nens de 6 anys o més ja se’ls pot poar el termòmetre sota l’aixella. Peró l’única manera de saber de debò la temperaturadel nen petit és posant-li el termòmetre al recte, si es vol, es pot lubricar una mica el termòmetre amb oli o vaselina. La febre lleu ocil•la als 37-38ºC, la febre moderada és de 38-39ºC i la febre greu és de més de 39º.
Un nen amb febre normalment està ensopit, irritable i no té gana. També tindrà fred tot i l’elevada temperatura i pot arribar a tenir a les mans o els peus freds i d’un colorblavós degut a que la circulació de la sang ha disminuït per retenir escalfor. Cal avisar a la família, però mentrestant, ha de procurar-se que quanta més febre, més destapat estarà el nen. Si està conscient, donar-li petites quantitats d’aigua i si la família triga molt a arribar se li pot subministrar un antipirètic (si no és al•lèrgic).
Recomanacions d’actuació davant la febre:

1. Mantenir-lo enun ambient fresc ( +/- 20º), que porti poca roba i apartar-lo d’estufes i radiadors, perquè la calor ambiental pot fer pujar la temperatura corporal. Quanta més febre tingui, més destapat ha d’estar.
2. Anar-li oferint aigua, suc de fruita amb sucre o llet bastant sovint, peró no forçar-lo a menjar ni beure si no vol
3. Si la febre no li causa cap trastorn i té bon aspecte, no cal donar-liantitèrmics
4. Si té febre alta i/o està incòmode, dinar-li algun antitèrmic i podem seguir les següents recomanacions:
a. Bany amb esponja: fregar-li el cap i el cos amb una esponja amarada en aigua tèbia. Repetir segons l’aigua es vagi evaporant fins aconseguir que la temperatura baixi un grau.
b. Bany en aigua: preparar la banyera amb uns 10-15 cm. d’aigua a una temperatura d’uns 29-32º. Posaral nen/a dins i anar-lo mullant amb l’esponja durant 15-20 minuts.
5. Mirar-li la temperatura 3-4 vegades al dia, peró no despertar-lo per fer-ho quan dorm tranquil•lament o sembla relaxat
6. No fa falta que s’estigui al llit si es troba bé encara que tingui febre. Pot jugar amb normalitat, peró millor que no faci exercici físic perquè no li pugi la temperatura.

- Picades. Si l’extrem delfibló és visible, intentar extreure’l amb unes pinces sense pressionar al voltant. Rentar amb aigua i sabó, i posar gel. Si s’observa un edema o pujada de temperatura, acudir al centre mèdic, amb el nen ajagut.

- Cremades (per foc o fregament) i electrocucions. Poden ser:
1. Primer grau o eritemes: envermelliment de la pell.
2. Segon grau o flictenes: apareixen butllofetes.
3. Tercer grau oescares: l’anterior més destrucció dels teixits.

Actuació: sense treure la roba, posar sota de l’aixeta d’aigua freda la part cremada durant 10 minuts. No rebentar les butllofes. No aplicar cremes ni pomades. Si la superfície supera els 2,5 cm. de diàmetre cobrir-la amb un drap net i humit i acudir a urgències.

Si es produeix una electrocució, desactivar immediatament la xarxa general i/oseparar-lo de la font d’electricitat utilitzant un objecte aïllant. Si no respirés o no tingués pols, intentar aplicar la respiració artificial i la reanimació cardiopulmonar.

- Crisis d’espasmes per plor. Poden sorgir davant qualsevol contratemps i els símptomes són: falta de respiració, llavis blaus, possible pèrdua de coneixement durant un interval inferior a un minut. No cal esglaiar-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Didàctica De L'Educació Infantil
  • l'educació infantil al non
  • La Importància De Les Habilitats Socials En L'Educació Infantil
  • activitats de decrets de mínims a l'educacio infantil
  • Autors i aprenentatges didàctica de l'educació infantil
  • importancia musica a l'educació infantil
  • El curriculum a l'educació infantil
  • Accidents

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS