Acid

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
Preparació i estandardització de dissolucions patró d’àcids

Quins són els dos àcids més utilitzats com a valorants?
Els dos àcids més utilitzats com a valorants són l’àcid clorhídric (HCl(aq)) il’àcid sulfúric (H2SO4 (aq)). També s’empren encara que amb molta menys freqüència l’àcid nítric (HNO3 (aq) ) i l’àcid perclòric (HClO4 (aq) ).
Com es preparen les dissolucions patró d’aquests àcids?Quin és el patró primari més emprat per a l’estandardització d’aquestes dissolucions?
Escriviu la reacció que té lloc.

L’àcid clorhídric és el més utilitzat en valoracions àcid-base tot i que noés un patró primari. L’hem d’estandarditzar mitjançant una valoració amb un patró primari de característiques bàsiques com el carbonat de sodi (Na2CO3).
Utilitzarem com a indicadors preferentmentfenolftaleïna (interval de transició: 8,2-9,8) per al primer protó que capta el carbonat de sodi i, un cop neutralitzat el primer protó, utilitzarem roig de metil (interval de transició: 4,4-6,2).
Elcarbonat de sodi es troba amb una puresa del 99,999% i només requereix d’un assecat posterior a 150oC durant dues hores per l’ús directe com a patró primari en la valoració d’àcid clorhídric. Perportar a terme l’estandardització de HCL 0,1 mol/L, una quantitat exactament pesada (amb precisió de fins a la dècima de mg) de carbonat sòdic (entre 0,20 i 0,25g) es dissol en 50mL d’aigua desionitzadaen un erlenmeyer de 300mL. S’afegeixen una o dues gotes de fenolftaleïna (al 1% en etanol) i comencem la valoració per addició de volums de la dissolució d’àcid clorhídric des d’una bureta de 50 ml.Quan es decolora la fenolftaleïna (porpra-->incolor), just a la meitat de la valoració s’ha produït la següent reacció:
Na2CO3 (aq) + HCl(aq) NaHCO3 (aq) + H2O(l) (+ NaCl(aq))
Aleshoress’addicionen varies gotes de dissolució aquosa de roig de metil i es continua la valoració fins el viratge de l’indicador (groc-->vermell). Hem arribat al punt final de la reacció, on s’ha donat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ÁCIDOS
  • acides
  • ácidos
  • acidos
  • ACIDOS
  • Acidos
  • acidos
  • acidos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS