ACITIVIDADES HISTORIA ANARQUISME I MARXISME

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
2. Què era lAIT? Quins ideals defensava? Quina difusió va tenir a Espanya? Com i quan es va dissoldre?
L'AIT era una associació que defensava la idea de aconseguir l'emancipació i que lluitavacontra l'injust sistema capitalista. L' AIT, va ser fundada el 28 de setembre de 1864 a Londres. Tenia una ideologia anarcosindicalista impulsada per Karl Marx amb la intenció de servir de plataforma pera la coordinació entre les associacions de treballadors dels diferents països i reconstruir un nou estat en el que adoptaria la forma de dictadura del proletariat i acabaria amb les diferenciessocials i econòmiques, a partir de revolucions.
A Espanya van crear assembles i fins i tot es van integrar molts altres grups obrers. Es va dissoldre amb la ruptura de Bakunistes i marxistes. Elsbakunistes no van acceptar la seva imposició l'any 1872, van ser expulsats i més tard van crear la Internacional Antiautoritaria.
3. Estableix, a partir del DOC.3,4,6 i 9, les diferències entre marxistes ibakunistes, és a dir, entre socialistes i anarquistes.
Marxistes. Les seves tesis eren autoritàries, defensaven la formació d'un partit de la classe obrera i la creació d'un Estat obrer. Consideravenl'anarquisme una ideologia individualista i ingènua. També eren partidaris de l'acció política i defensaven que les revolucions obreres estiguessis organitzades. Volien que la classe treballadora esfes amb la possessió del poder polític.
Anarquistes. Aquests, en canvi, defensaven l'individualisme. Eren contraris a tota mena d'acció política, la formació de partits, i l'estat obrer. Tenien unrebuig cap a l'autoritat i la jerarquia. Defensaven les revolucions espontànies. Volien l'abolició completa de tots els estats per tal d'aconseguir la lliure federació de les lliures associacions obreresa partir d'una reconstrucció de l'Estat.
4. Amb el DOC.7, explica les possibles causes del pes de l’anarquisme a l’Espanya del segle XIX. A quines regions va tenir més influència l’anarquisme?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anarquisme A Espanya I Catalunya
  • Anarquisme y marxisme
  • Marxismo en la historia
  • Evolució del moviment obrer: socialisme i anarquisme
  • El Lugar Del Marxismo En La Historia
  • Marxismo e Historia Social
  • HISTORIA I
  • HISTORIA I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS