Acpa

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
Montse Bach Elias, Introducció a la Antropología Grup A1 2012/2013
Ressenya del Dia 21-11-2012.Facultat d’Història UB.
08
Otoño

RESSENYA PRESENTACIÓ DE l’ACPA

Es presenta la nova associació ACPA, que és la Associació Catalana Professionals de l’Antropologia, que pretén ser l’embrió d’un futurcol·legi professional d’antropòlegs.

En primer lloc Verena Stolcke, Presidenta de l’ICA va fer una resumen de l’activitat de l’ICA. L’ICA té l’objectiu de l’ensenyament i difusió del’antropologia. Defineix l’antropologia com l’estudi de l’experiència humana en la seva diversitat en el espai i en el temps. L’ICA es crea en el 1978. Té varis grups de treball de recerca que s’indiquen a la sevaweb (www.antropologia.cat), que per ara són 7 en total. En 1966 organitza el 4rt congrés de l’EASA. Fa també homenatges, com a J. Llobera o Lévi-Strauss. Té vincles amb varies associacionsd’antropologia arreu del món. Té grans vincles amb associacions de iberoamerica per donar una visió més perifèrica de l’antropologia. Detalla els vincles locals com són l’Institut d’Estudis Catalans. Té unaactivitat de publicacions: quaderns ICA electrònics, quaderns monogràfics (paper). Publiquen temes antics, com “els breus clàssics” (el parentesc). I també llibres interessants com Naturaleza i Cultura o unarevisió sobre Lévi-Strauss.
Maria Valdés, secretària de l’ACPA va fer la presentació d’aquesta associació. Té menys de mig any d’història, essent una associacions que surt de l’ICA. Té duescomissions. 1) que treballa sobre el grau d’antropologia i 2) l’antropologia com a professió. Les comissions van conquerir el grau d’antropologia. Es busca sortides professionals per els estudiantsd’antropologia, com per exemple professors d’antropologia als instituts. A més a més prepara tota la paperassa per esdevenir col·legi professional. El col·legi professional es demorarà degut a les noves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACPA Interes 1
  • SEMINARIO HIERRO EN AGUA ACPA 1 2013

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS