Acrosport

Páginas: 2 (476 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
Acrosport
Què es?
L'acrosport és un esport acrobàtic-coreogràfic que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força, i flexibilitat amés d'equilibris com a transicions entre figures.
A l’acrosport cada persona té un paper:
* Acròbata o àgil. Són els que realitzen els elements més complicats. Solen enfilar-se a les posicions mésaltes de les
piràmides.
* Portor. És aquell que se situa com a base, utilitzant el seu cos com a suport. Aquest pot ser estàtic o dinàmic i les posicions bàsiques del portador són: supina (tombatcap per amunt), quadrúpeda (quatre suports) i bípeda (de peu, dos suports).
* Ajudant. La seva funció és ajudar als membres del grup en els moments o en les fases que ho requereixin. La sevaposició és estètica en l'estructura final.

Origen
A l’Egipte ja reflecteixen artistes duent a terme diferents actuacions acrobàtiques, malabarístiques, ... A finals del segle XVIII aquestes activitatses van desenvolupar plenament al circ. A Espanya les primeres manifestacions circenses provenen dels joglars.

Reglament
La competició d’acrosport té sis categories:
·          Parelles: Mixtes,femenines i masculines.
·          Trios femenins.
·          Quartets masculins.
·          Grups mixtes de 3 a sis membres.

Actualitat
La construcció de Piràmides humanes s'observa al llargde la història com un fenomen molt llunyà, exponent de la cultura dels pobles que obeeix a diverses formes de manifestació al llarg de la seva evolució històrica. , Al nostre país tan ric en Dansestradicionals que generalment culminen amb una composició estàtica o dinàmica en què uns pugen sobre altres formant una torre, un castell o una piràmide, destaca en l'actualitat els Castells que esrealitzen a Catalunya.

Elements tècnics
- Les preses de mans: Aquestes són utilitzades en l'elaboració de totes les piràmides des del principi fins al final adoptant formes, facilitant la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS