Actividad economica

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
L’activitat económica
L’ECONOMIA
L’economia és la ciència que estudia les activitats que realitzen les persones per tal de satisfer les seves necessitats. És una ciència social que estudia com elséssers humans cooperen a l’hora de produir i intercanviar béns i serveis.
ELS BÉNS ECONÒMICS
Les necessitats econòmiques es poden satisfer amb béns i serveis que es poden comprar o produir.Béns Lliures: Il·limitats i abundants, no tenen una utilitat estrictament econòmica. (Sol, aire,...)
Béns Econòmics: Limitats, útils, escassos, satisfan les necessitats humanes de tipus material i tenenun preu.

Els béns econòmics poden ser:
De consum / de capital: Els de consum satisfan directament les necessitats dels consumidors (televisor, aliments,...). Els de capital són utilitzats perles empreses per produir nous béns. (Maquinària industrial,...)
Complementaris / substitutius: Dos béns són complementaris quan s’utilitzen de manera conjunta, quan tots dos són necessaris persatisfer una determinada necessitat (cotxe i benzina,...). Els substitutius són aquells que poden resoldre la mateixa necessitat i competeixen en el mercat de manera que l’augment o la disminució en elconsum d’un dels béns afecta directament el consum de l’altre (mantega i margarina,...)
Públics / Privats: Els públics pertanyen a l’Administració i estan a l’abast de tots els ciutadans (carretera,parc,...) i els privats pertanyen a persones o entitats concretes.
Duradors / No duradors: Els duradors són els que es poden utilitzar diverses vegades (llibre, ordinador,...) i els no duradors sónd’un sol ús (aliment, benzina,...)

LA PRODUCCIÓ DE BÉNS AL LLARG DE LA HISTÒRIA
Els grups humans del paleolític vivien d’allò que el medi els oferia. Les seves activitats eren la caça, la pesca i larecol·lecció de fruits.
Fa 10.000 anys, es va iniciar la revolució neolítica, van començar l’agricultura i la ramaderia. Fabricaven eines més complexes, com ara falçs, aixades i moles. Es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades economicas
  • Actividad Economica
  • Actividades economicas
  • actividades economicas
  • Actividad Económica
  • Actividad Economica
  • Actividad Economica
  • Actividades Economicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS