actividad fisica

Páginas: 7 (1727 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
MARC TEÒRIC
1- BENEFICIS DELS ESPORTS PER ELS ADOLESCENTS
1.1- CARÀCTER
1.2- FÍSICS
1.3- PREVENCIONS
2- IMPORTÀNCIA DE LA ACTIVITAT ESPORTIVA EN LA ADOLESCÈNCIA
3- CONCEPTE DE ACTIVITAT FÍSICA I SALUT
4-RELACIÓ ENTRE ACTIVITAT FÍSICA I QUALITAT DE VIDA
5- INFLUENCIA DELS PARES O ANTECEDENTS FAMILIARS
6- PERQUE S'ABANDONA I ES CONTINUA EN L'ACTITVITAT ESPORTIVA1- La pràctica de l'esport és bona per a la majoria de les persones i en el cas dels adolescents, encara més. No només ajudarà al desenvolupament del seu organisme que és tan important en aquesta etapa sinó, també, servirà per prevenir hàbits molt perjudicials com el consum de tabac, alcohol o drogues. Apart de aquest beneficis físics, la pràctica esportiva a aquestes edats provoca ungran procès de maduració personal i una variació ampla de beneficis.
1.1- La pràctica de qualsevol esport amb constància ajuda que els adolescents aprenguin la importància de la disciplina , la constància i l'esforç . Fomenta igualment la competitivitat que si es desenvolupa amb moderació pot ser molt beneficiosa en la seva vida. En el cas dels esports d'equip s'amplia més la quantitat debeneficis per als nois . Aprenen la importància de comptar amb els altres el que desenvolupa la seva sociabilitat.
1.2- Els avantatges físics de l'activitat esportiva se sumen als beneficis emocionals . Està comprovat que l'exercici físic practicat amb regularitat ajuda a prevenir importants malalties com l'obesitat , l'osteoporosi o els trastorns cardíacs i augmenten les endorfines, que són leshormones "de la felicitat".
1.3- Un altre dels aspectes beneficiosos de la pràctica esportiva és que també està comprovat que actua com a prevenció per al consum de substàncies com l'alcohol , el tabac o les drogues. Hi ha algunes dades significatives en la relació de la pràctica esportiva dels adolescents amb el menor consum d'aquestes substàncies . Se sap , per exemple , que es donen menorsxifres de consum en nois i noies que practiquen regularment esports individuals com natació o atletisme . També se sap que es produeix menor consum d'alcohol , tabac o drogues com més joves comencen a practicar l'esport . I, igualment , com més hores entrenen a la setmana també es redueixen les xifres de consum d'aquestes substàncies pernicioses .

2- Avui día ja no es pot dubtar que l'activitatfísica per els adolescents és tot efectes positius, ja que la seva pràctica regular resulta fonamental per al creixement , desenvolupament i funcionament adequats i la prevenció de moltes malalties durant tota la vida. A part, també l'activitat física és molt important per la salut mental dels adolescents , que els ajuda a desenvolupar les habilitats socials. Segons la recomanació de les autoritatssanitàries , durant la infantesa i l'adolescència es necessiten almenys 60 minuts d'activitat física al dia. En els últims anys s'ha aconseguit un gran avenç en el coneixement del que resulta eficaç per motivar a adolescents a ser més actius, el que a donat millors resultats és la posada en marxa de mesures que prenen en consideració l'entorn en què passen el seu temps, és a dir, la vida social a laque pertanyen i en el tipus d'entorn físic en què viuen i es socialitzen. També dir que a les escoles es compta amb l'Educació Física per tal de que l'alumnat faci activitat física, sent en molts casos l'unica preparació per desenvolupar una vida activa.

3- El concepte Activitat Física és molt ampli , ja que engloba la Educació Física , l'esport , els jocs i altres pràctiques físiques.Exemples pràctics en relació amb aquest concepte són les tasques que parteixen del moviment corporal : caminar, pujar escales , etc . Aquesta definició és incompleta perquè no considera el caràcter experiencial i vivencial de l'activitat física , oblidant el seu caràcter de pràctica social , precisament les dimensions que més s'haurien de veure destacades quan parlem de salut com quelcom més que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividad física
  • actividades fisicas
  • actividad fisica
  • Qué Es La Actividad Física
  • Actividad fisica
  • Actividad Fisica
  • actividades fisicas
  • Actividades Fisicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS