Actividades De Ética En Valenciano 4ºeso

Páginas: 12 (2942 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Preguntes examen Ètica Cívica




1 Tema 1. 03/07/12





1. Quin paper juguen els instints i la raó en l'ésser humà?

L’ésser humà, a causa de la seua absència d’instints, no te mes remei que aprendre les conductes necessàries per a sobreviure. L’ésser humà, ja que es un ser dotat de raó, pot modificar la naturalesa, canviar-la i construir el seu món. Ens referim a la capacitat deprojectar la seua vida i el seu món i poder responsabilitzar-se d’ells.

2. Que vol dir que l'ésser humà es un ser moral? Com actuaria un esser humà desmoralitzat?

La moral és quelcom que forma part d’ell mateix, i és necessària si vol tindre una vida equilibrada i satisfactòria. Un esser humà desmoralitzat és un esser humà sense domini sobre si mateix, que no projecta ni viu plenament la seuavida.

3. La llibertat de l'ésser humà pot ser total, il·limitada? Per que?

La llibertat de l'ésser humà no és il·limitada. Açò és així perquè l'ésser humà viu en societat. Esta situació li exigeix tindre en compte els altres i , per tant, complir unes normes i adaptar-se a uns costums que, sens dubte, van canviant amb el temps i difereixen d’una cultura a una altra. No parlem d’unallibertat absoluta, sinó, de llibertat condicionada.

4. Com es relacionen llibertat i responsabilitat?

La llibertat implica compromís i acceptació de les conseqüències. La nostra capacitat d’elecció, la nostra llibertat es converteix així en una activitat responsable. L’ésser humà és l’únic ser que ha de respondre de les seues accions, ha de justificar el que fa, explicar els motius dels seus actesi fer-se responsable de les seues conseqüències.

5. Quina diferencia hi ha entre moral i consciència moral?

Moral: estaríem parlant de la manifestació del que la societat sent, entén i justifica com a valuós, útil o correcte.

Consciencia moral: el que tots pensem i sentim en la nostra consciencia com a bo i com a roí, i les normes morals son la base de la conducta moral, en definitivas’entén com aquell comportament que des de la consciencia pot ser qualificat de bo o de roí.







6. Quines són les condicions mínimes que ha de tindre la nostra conducta perquè puga ser qualificada moral?



Context moral ( interdependència )

ACCIÓ MORAL LliureRESPONSABILITAT

Conscient





7. Explica la següent frase de Savater: “la bona vida és bona vida entre éssers humans o en cas contrari pot ser serà vida però no serà ni bona ni humana”.

Vol dir que en la vida humana hi ha uns drets i uns deures que s’han de complir per a que els éssers humans visquen en completa harmonia i felicitat. Si no escompleixen no es viu la bona vida ni humana.

8. Explica la diferència entre l’agressivitat i la violència en l'ésser humà.

L’agressivitat forma part de la naturalesa humana, es innata, adquirida al llarg de l’evolució i necessària perquè l’espècie sobrevisqui. La violència com a mal moral seria l'agressivitat innecessària, injustificada, fer mal a un altre de manera voluntària i planificada.

9.Explica lo que diu Hume sobre el sentiment moral.

Hume va ser un dels primers que va destacar l’aspecte emocional de l humana i la seua importància a l’hora de prendre decisions. Manté que, les decisions morals no es deriven de la raó, sinó del sentiment, del sentiment mora. Considerem bo o valuós allò que desperta en nosaltres un sentiment de grat o de plaer, i roí el que desperta en nosaltresel sentiment contrari.

Per a Hume, la moralitat és més aïna assumpte del sentiment que del juí.

No es tracta només, d’un sentiment egoista, perquè no experimentem com a útil i plaent només allò que ens beneficia a nosaltres, sinó també allò que beneficia a tots i fa possible la vida en societat. Segons Hume, és comú a tots els éssers humans i es deu a la constitució original de la seua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades Fisica 4ºeso.- Fuerzas En Fluidos
  • Actividades de etica
  • Actividad ética
  • Actividad Etica
  • Actividades Campus 4ºeso Energías Renovables, Petróleo Y Carbón.
  • Conceptos Ética 4ºeso
  • Actividad 7 etica
  • Actividades 1 y 2 de etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS