Actividades Filosofia

Páginas: 2 (445 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
ACTIVITATS:
p. 86
3. Comenteu i valoreu la resposta que va donar el filòsof Bertrand Russell en una entrevista televisada, recollida de l’obra La meva concepció del món, quan se li va preguntarsobre la utilitat de la filosofia:
Segons Bertrand Russell, la filosofia té dues utilitats igual d’importants. La primera consisteix en mantenir el debat o la creació d’hipòtesis sobre temes als qualsencara no s’ha arribat a una llei científica. La segona utilitat que li veu és el fet de que la filosofia ens demostra coses que creiem que sabem però no sabem.
En la meva opinió, Bertrand Russell tétota la raó. Sobretot en considerar les dues utilitats igual d’importants. Perquè ensenyar-nos coneixements que crèiem que sabíem però després resulta ser que desconeixíem ens és molt útil en la vidaquotidiana.
p.91
5. Quines són les principals teories epistemològiques relatives al concepte de veritat? Feu un resum de les principals idees de cadascuna. Quina creieu que explica millor el fetque una proposició sigui vertadera?
La veritat com a correspondència
Aquesta teoria diu que una proposició és veritable si es correspon amb els fets. És a dir, la veritat apareix quan el pensament ila realitat concorden. Aristòtil va definir la veritat en aquests termes: . Molts filòsofs com Hilary Putnam, George E. Moore o Karl Popper van recolzar aquesta teoria.
La veritat com a coherència:Segons aquesta teoria, la veritat d’una proposició depèn de la coherència que tingui amb altres proposicions. També s’ha de dir que la coherència no ho és tot. Perquè si als jutjats es guiessin per lacoherència, declararien culpable al que no ho és. La coherència és una condició necessària, però no suficient.
La veritat com a utilitat:
Aquesta última teoria defèn que uns proposició útil, que téèxit o que funciona és vertadera. La veritat d’una proposició dependrà, doncs, de l’efectivitat que tingui a l’hora d’augmentar el benestar o la felicitat. No s’han de confondre els termes veritat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • actividades de filosofia
  • Actividades de filosofia
  • Actividades de filosofía
  • Actividad Filosofia
  • Actividades Filosofia
  • ACTIVIDAD DE FILOSOFIA
  • Actividades de filosofia
  • Actividad Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS