actividades renaixement

Páginas: 6 (1490 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
 ACTIVITATS RENAIXEMENT, DANSA I SOCIETAT
Alumne (nom i cognoms) Carlos Vera, 3r B

Llegeix i realitza les següents activitats durant el període de classe. El que no puguis acabar ara queda com a feina per a casa.

Baixa el document, contesta en un altre color de tinta i, un cop acabat, imprès a doble cara, lliura’l al començament de la propera classe.


A) El Renaixement
Obre –enuna altra pestanya- l’enllaç que trobaràs tot seguit; vés a RENAIXEMENT i, un cop a dintre, obre els apartats del menú de l’esquerra que anirem dient.

http://grups.blanquerna.url.edu/m38/3/index.htm

COMPLETA:

Història i societat (menú de l’esquerra, llegint al temps que contestes)
El Renaixement i la música:
S’inicia a italià a finals del s. XIV.
D’allà es difon a tota Europa.S’anomena Renaixement perquè s’intenta tornar a néixer degut a que en totes les arts es cerca tornar a reproduir la magnificència de l’època grega i romana.
En el cas de la música, l’antiguitat de Grècia i Roma no es pot “ressucitar” perquè la música no s’escrivia ni tampoc hi havia gravacions. Així, doncs, la música de l’antiga Grècia i Roma no es podia imitar.

Situació social:
-etapa deprosperitat econòmica.
-els centres de riquesa i poder passen a castells i a monestirs.
-nova classe social: la burgesia.
-cada ciutat i cada cort rivalitza en ésser el centre cultural més important, pagant als artistes més famosos
-en la mentalitat del renaixement qui ocupa el centre de l’univers és l’ ésser humà (l’home).
-aquesta manera de pensar –mentalitat- rep el nom d’ humanisme , encontraposició a la mentalitat medieval, on tot girava en torn a Déu .
-hi ha grans descobriments geogràfics, com ara els de Colom Magallanes i altres famosos exploradors.
-hi ha grans avanços en la ciència i l’astronomia .
-per a la difusió de la cultura va ser decisiva la invenció de la impremta.
-en la música influeixen molt els corrents religiosos anomenats reforma protestant i lacontrareforma de l’església catòlica.

Art
Els artistes del Renaixement cerquen la bellesa, harmonia i proporció. El tema central de l’art és l’esser humà.


B) Dansa
Aprofitant que hem vist a classe la pel·lícula Romeu i Julieta, de Franco Zeffirelli, anem a treballar força un aspecte del Renaixement: la dansa.

1) Evoca el que has vist del film:
-L’obra de Shakespeare estàambientada en una ciutat del nord d’Itàlia,en Verona . -Com podem veure, l’autoritat està representada pel El Príncep de Verona.
- Trobem dues famílies, les més poderoses, amb multitud de servents i tropes al seu servei. Aquest poder prové de la seva riquesa, l’origen de la qual és comerç (agricultura/poder militar/mineria/comerç).
-Els vestits i altres ornaments mostren en quan a colorit________________, en quan a qualitat i varietat dels materials __________________, en quan a les combinacions _________________ i, tot plegat, hi ha un afany per deixar palès als altres membres de la societat el lloc que ocupa cadascú, competint en baralles .
-La vida social la podem definir com .
.
-Hi ha un sentit estètic que podem definir com amb molta educació , molt perfeccionistes , molt exigents-Els personatges, sobretot els més elevats, ens mostren, en quan a llenguatge i maneres de conduir-se, un domini de la cultura religiosa.
-¿Es tracta d’una societat on els interessos estan centrats en el gaudi de les qüestions humanes o en la religió? En la religió.

2) Ens limitarem bàsicament a dues danses: la pavana i la gallarda. Aquestes dues danses solien interpretar-se seguides,contrastant en caràcter, ritme, compàs i tempo. Aquesta combinació tan freqüent de dues danses va ser l’origen del que esdevindria una forma musical molt important al llarg del període següent al Renaixement, el Barroc. Parlem de la forma musical anomenada suite. La suite va ser, al seu torn, l’origen de la forma musical més característica de l’estil musical de la segona meitat del segle XVIII, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Renaixement
  • Renaixement
  • El Renaixement
  • el renaixement
  • Renaixement
  • El renaixement
  • Renaixement
  • RENAIXEMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS