Actividades Sobre Plató

Páginas: 3 (626 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
ACTIVITATS SOBRE PLATÓ
Pàgina 34, ex:5
5. Assenyala tres esdeveniments o etapes de la vida de Plató que et semblin més significatius i influents en la seva obra. Justifica la teva elecció.
* Undels esdeveniments més importants que van quedar marcats a al vida de Plató va ser quan es va restablir la democràcia, on el seu mestre va ser jutjat i condemnat a mort. Això va alertà les inquietudsd’aquest. Així doncs, davant de la inestabilitat i les injustícies que ell creia, li van fer interessar-se pels afers públics i preocupar-se per qüestions més teòriques.
* Un segon esdeveniment,molt important aquest, va ser la mort de Sòcrates, amb qui mantenia contactes per preparar-se al llarg de la vida. Aquest fet va fer que Plató viatgés. En cadascun dels seus viatges va aprendrediferents cultures les quals va agafar altres punts de vista per entendre el món.
* A la tornada al seu poble, Atenes, Plató va fundar l’Acadèmia. Aquesta escola apart d’estar influenciada per elspitagòrics ( gràcies a un dels seus viatges) també i regnava una gran llibertat intel·lectual.
* La fusió del mètode socràtic amb el interès matemàtic dels pitagòrics, et sembla coherent? Per què?En la meva opinió, em sembla coherent. Per a Sòcrates l’excel·lència no era cap qualitat, sinó que estava basada en els valors morals i intel·lectuals. De la mateixa manera que Pitàgores que va fundàun moviment no tan sols intel·lectual sinó també religiós, moral i polític. Els pitagòrics creien que les matemàtiques eren l’estructura del cosmos, per tant, podríem dir que aquests han reflexionatper treure aquesta conclusió, tal com diu Sòcrates: només serà bo aquell que raoni.

* Relaciona la influencia de Sòcrates sobre Plató amb el interès d’aquest darrer a fundar una escola.
QuanPlató tenia vint anys, per preparar-se per a l’objectiu de la seva vida, l’activitat política,va començar a tindre contacte amb el mestre, Sòcrates. Aquest, va aportar tots els seus coneixements a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen sobre la era de la plata
  • Ensayo sobre River Plate y su actualidad
  • ensayo sobre libro plata quemada
  • Ensayo Sobre Actividades En Costos
  • Actividad final sobre Romanticismo
  • Actividad Sobre El Descubrimiento De America
  • Actividad sobre andamios
  • Actividades sobre adaptadores graficos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS